Επέκταση εγγύησης κάλυψε εννέα κινητήρες και τέσσερα κιβώτια

H Kia ανήκει στις πλέον αξιόπιστες εταιρίες και βρίσκεται πολύ ψηλά στις αντίστοιχες λίστες αξιολόγησης. Το Kia Sorento δεν αποτελεί εξαίρεση, επομένως η είδηση που μας έρχεται από την Αμερική προξενεί εντύπωση. Καταρχάς, ξενίζει το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης δέχτηκε να πληρώσει 7.000 $ για επέκταση εγγύσης, από τη στιγμή που επέλεξε τόσο αξιόπιστο μοντέλο. Το The Drive μάς ενημερώνει ότι η επέκταση προσφερόταν

από κάποιον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο και κάλυπτε τα πάντα για 10 χρόνια, χωρίς όριο χιλιομέτρων. Λάβετε υπόψη ότι η Kia πρόσφερε ήδη 10 χρόνια / 100.000 μίλια (160.000 χιλιόμετρα) εγγύηση για τα μηχανικά μέρη το 2012 στην αμερικάνικη αγορά, όταν αυτό το αυτοκίνητο πουλήθηκε για πρώτη φορά.

Στη θέση του αγοραστή, οι περισσότεροι από εμάς δε θα επιλέγαμε να δώσουμε παραπανίσια χρήματα. Ωστόσο, αυτός ήξερε ότι αφενός θα διένυε πολλά περισσότερα χιλιόμετρα, αφετέρου ότι θα το έκανε με βάναυσο (όπως αποδείχθηκε από τις βλάβες) τρόπο. Και πράγματι, όταν ολοκληρώθηκε η 10ετής εγγύηση, ο χιλιομετρητής κατέγραφε συνολικά 608.061 μίλια (978.600 χιλιόμετρα)! Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στο Sorento αντικαταστάθηκαν περισσότερα σημαντικά εξαρτήματα από όσα δάχτυλα έχετε και στα δύο σας χέρια!

Σύμφωνα με τον τεχνικό που δημοσίευσε την ιστορία, αυτό το Sorento πραγματοποίησε 203 αλλαγές λαδιών, 20 αλλαγές λαδιών μετάδοσης, άλλαξε 9 κινητήρες και 4 κιβώτια ταχυτήτων κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης. Αυτό είναι κατά μέσο όρο 5.000 χιλιόμετρα μεταξύ κάθε αλλαγής λαδιού, άρα μιλάμε για ιδιοκτήτη που δεν αμελούσε τη συντήρηση του οχήματός του. Και καθώς ο κάθε κινητήρας διένυε κατά μέσο όρο λίγο πάνω από 100.000 χιλιόμετρα, προκαλεί εντύπωση το πόσο βάναυσα πρέπει να οδηγούσε, για να προξενεί τόσες ζημιές. Εν τω μεταξύ, ο μέσος όρος ζωής του κάθε κιβωτίου ήταν 250.000 χιλιόμετρα.

Οι ζημιές στον κινητήρα αφορούν ακόμη κι έναν σπασμένο στρόφαλο. Αν οι πράξεις μας είναι σωστές, ο ιδιοκτήτης εξοικονόμησε συνολικά 33.500 $. Το ακόμα πιο οξύμωρο είναι ότι η αντιπροσωπεία αγόρασε το όχημά του (προφανώς για να το εκθέσει ως μουσειακό έκθεμα) προς 1.425 $ για να αγοράσει ένα Saturn Vue από τα μεταχειρισμένα της. Αλλά λογικά δεν την ξαναπάτησε με την επέκταση εγγύησης.

The post Επέκταση εγγύησης κάλυψε εννέα κινητήρες και τέσσερα κιβώτια appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα