Ταξίδεψε από τη β. Ρουμανία στη Θάσο και δε πλήρωσε δεκάρα!

H Aλεξάνδρα Madalina ταξίδεψε από τη Suceava στη βόρεια Ρουμανία μέχρι τη Θάσο με το συνολικό μικτό βάρος του οχήματός της να αγγίζει τα 2.800 κιλά, αφού στο ηλεκτρικό ID.4 με τη μεγάλη μπαταρία επέβαιναν δύο ενήλικες, τρία παιδιά, τα 540 λίτρα του χώρου αποσκευών ήταν ξεχειλισμένα, ενώ στην οροφή φέρει μπαγκαζιέρα των 670 λίτρων. Επίσης γεμάτη. Εμ, διακοπές στην Ελλάδα είναι αυτές, δε χωράνε

περικοπές στα μπαγκάζια.

Θεσσαλονίκη-Αθήνα με το Volkswagen ID.4 με τη μεγάλη μπαταρία

Με τελικό προορισμό τη Σκάλα Ποταμιάς στο όμορφο νησί, η συνολική απόσταση ανέρχεται σε 1.100 χιλιόμετρα. Η Αλεξάνδρα ξεκίνησε από τη Suceava με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη (διαβάστε τις αναλυτικές συμβουλές για την προετοιμασία που χρειάζεται το ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο). Η πρώτη φόρτιση έγινε μετά από 260 χιλιόμετρα στο Kaufland Focsani σε ταχυφορτιστή των 50 kW, όπου έκατσαν μία ώρα κι ήταν δωρεάν. Στη συνέχεια διένυσαν 250 χιλιόμετρα μέχρι τα ρουμανοβουλγαρικά σύνορα, όπου στο Lidl του Giurgiu φόρτισαν 42 kWh σε 53′. 120 χιλιόμετρα αργότερα, είχε έρθει η ώρα για να επισκεφτούν το Veliko της Βουλγαρίας, όπου ξεναγήθηκαν στο τουριστικό θέρετρο. 107 χιλιόμετρα νοτιότερα, στη Stara Zagora είχε έρθει η ώρα για μία ακόμα φόρτιση, που κράτησε 40′.

Η μέση ταχύτητα ταξιδιού ήταν 90-100 χλμ/ώρα σε Ρουμανία και Βουλγαρία και 115-120 χλμ/ώρα στην Ελλάδα. Η μέση κατανάλωση ήταν 19.5 kw/100 χλμ (εξαιρετική επίδοση, αν σκεφτούμε το φόρτωμα και την κακή αεροδυναμική εξαιτίας της μπαγκαζιέρας) κι ο πραγματικός χρόνος οδήγησης και φόρτισης ήταν 17 ώρες, για τη διαδρομή Suceava – Θάσος (Κλίμακα Ποταμιάς).

Αλιεύσαμε τη δημοσίευση στο Forum Thassos στο Facebook. Kαθώς όμως η απόσταση από τη Stara Zagora μέχρι τη Σκάλα Ποταμιάς είναι 289 χιλιόμετρα κι η φόρτιση στη Stara Zagora ήταν η πιο βραχυχρόνια όλου του ταξιδιού (ενώ η ταχύτητα ταξιδίου ανώτερη στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες δύο χώρες), εικάζουμε (γιατί δεν αναφέρεται πουθενά) ότι ίσως πραγματοποιήθηκε μια (ολιγόλεπτη έστω) φόρτιση επί ελληνικού εδάφους. Κι αν κρίνουμε από την κεντρική φωτογραφία, ήταν σε κάποιο Lidl. Δωρεάν φόρτιση στο νομό Καβάλας προσφέρεται στο Lidl στον Λιμένα Καβάλας.

The post Ταξίδεψε από τη β. Ρουμανία στη Θάσο και δε πλήρωσε δεκάρα! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα