Τα Starbucks εγκαθιστούν ταχυφορτιστές στις καφετέριές τους

Και τι πιο λογικό δηλαδή; Από τη στιγμή που οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων είναι αναγκασμένοι να σταματούν για φόρτιση και να παραμένουν κάμποσο στο σημείο, γιατί να μην επιλέξουν να το κάνουν στα Starbucks, όπου θα μπορούν να απολαύσουν αγαπημένες παροχές; Με αυτό κατά νου, τα Starbucks στοχεύουν να επωφεληθούν από την αυξανόμενη ζήτηση για υποδομές ηλεκτρικών οχημάτων εγκαθιστώντας 60 ταχυφορτιστές σε έως και 15 καφετέριες μες στο καλοκαίρι, κατά μήκος μιας διαδρομής 1.350 μιλίων (2.200 χιλιομέτρων) από το Seattle

και Denver στις ΗΠΑ.

Το έργο, ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τη Volvo, στοχεύει στην κατασκευή ενός σταθμού φόρτισης DC ανά περίπου 100 μίλια (160 χλμ) της διαδρομής. Οι ταχυφορτιστές θα ανήκουν στην ChargePoint και θα φορτίζουν ένα Volvo C40 Recharge, για παράδειγμα, από το 20 στο 90% σε περίπου 40′.

Τα Starbucks κι η Volvo σχεδιάζουν να αναλύσουν τον τρόπο με τον οποίο οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων χρησιμοποιούν τους σταθμούς, προκειμένου να αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα της επέκτασης του προγράμματος κι αλλού. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Starbucks πειραματίζονται με τη χρήση νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση των πωλήσεων: τη δεκαετία του 2000, η ​​εταιρία πρόσφερε σταθμούς εγγραφής CD και MP3 και το 2011 έγινε μία από τις πρώτες μεγάλες εταιρίες που πρόσφεραν πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Περισσότερα οχήματα, περισσότερες υποδομές

Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αναπτύσσεται ραγδαία, με τις διεθνείς πωλήσεις να διπλασιάζονται το 2021 σε σχέση με το 2020. Οι ΗΠΑ ελπίζουν να ηγηθούν της αγοράς: το 2021, η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε τον στόχο τα ηλεκτρικά οχήματα να αποτελούν το 50% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ έως το 2030. Μια έρευνα του 2021 διαπίστωσε ότι τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας προέβλεψαν ότι κατά μέσο όρο το 52% των νέων αυτοκινήτων που θα πωλούνται στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη υπολογίζει να σημειώσει υψηλότερα ποσοστά πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, με την Ελλάδα να θέτει ως τελική ημερομηνία πώλησης οχημάτων μη μηδενικών ρύπων την 31η Δεκεμβρίου 2029.

The post Τα Starbucks εγκαθιστούν ταχυφορτιστές στις καφετέριές τους appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα