MINI: τέλος τα χειροκίνητα κιβώτια λόγω εφοδιαστικής αλυσίδας

Η παραγωγή οχημάτων Mini με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έχει σταματήσει προκειμένου να «διασφαλιστεί η σταθερότητα της παραγωγής», δήλωσε εκπρόσωπος της Mini. Η εταιρία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει πόσο θα διαρκέσει η παύση, αλλά είπε ότι είναι ένα προσωρινό μέτρο.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη παραγωγή για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης των πελατών, η προσφορά προϊόντων μας πρέπει να απλοποιηθεί»,

είπε ο εκπρόσωπος. «Αυτή η λύση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της παραγωγής, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε όλους τους πελάτες μας με νέα Mini».

Σε ορισμένες αγορές, η Mini προσφέρει εκδόσεις χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων για όλα τα οχήματά της, εκτός από το Mini Electric. Καθώς τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, η ανάγκη για μοντέλα με τρία πεντάλ αμφισβητείται όλο και περισσότερο στην αυτοκινητοβιομηχανία, με αποτέλεσμα ορισμένοι να αναρωτιούνται αν τα χειροκίνητα Mini θα επιστρέψουν. Η Mini επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για μόνιμη κατάσταση.

«Η απλουστευμένη προσφορά είναι ένα προσωρινό μέτρο για την υποστήριξη της τρέχουσας κατάστασης και θα αποκατασταθεί στο μέλλον όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «η απλοποιημένη προσφορά προϊόντων και το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει θα ποικίλλει από αγορά σε αγορά».

Οι προμήθειες ημιαγωγών έχουν επίσης επηρεάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας σε διακοπές παραγωγής. Αυτό οδήγησε ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες να θέσουν σε παύση την παραγωγή ορισμένων μοντέλων, ενώ άλλες έχουν σταματήσει την πώληση ορισμένων χαρακτηριστικών, όπως για παράδειγμα τα θερμαινόμενα καθίσματα, προκειμένου να φτάσουν νωρίτερα τα οχήματα από το εργοστάσιο στα χέρια των πελατών.

Και σα να μην έφταναν οι ημιαγωγοί, ήρθε η εμπόλεμη κατάσταση για να χειροτερέψει τα πράγματα. Τόσο η Ουκρανία, όσο κι η Ρωσία προμηθεύουν την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με ζωτικά υλικά για την παραγωγή. Η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία κι οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία έχουν πλήξει την κατασκευαστική δυνατότητα των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών.

The post MINI: τέλος τα χειροκίνητα κιβώτια λόγω εφοδιαστικής αλυσίδας appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα