Audi-Porsche θα μπουν στη F1, επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της VW

Όπως αναφέρει το  Reuters, ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, αποκάλυψε ότι οι προετοιμασίες της Porsche για τη συμμετοχή της στην F1 είναι «λίγο πιο συγκεκριμένες» από τις προετοιμασίες της Audi. Η απόφαση και για τις δύο εταιρίες να εισέλθουν στην F1 ελήφθη λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας του αθλήματος

παγκοσμίως και της ευκαιρίας που προκύπτει από τους νέους κανονισμούς που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2026.

Αν κι ο Diess δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες, γνωρίζαμε ήδη αρκετά από τα σχέδια του Ομίλου για την πρώτη του εμπλοκή με την F1. Η Porsche σκοπεύει να δημιουργήσει μια μακροχρόνια συνεργασία με τη Red Bull, με τη μάρκα από το Zuffenhausen να ελπίζει να συνεχίσει την πλούσια κληρονομιά της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Άλλωστε, η F1 οδεύει προς τα  συνθετικά καύσιμα κι η Porsche έχει ήδη επενδύσει σε αυτή την τεχνολογία ως εναλλακτικό μέλλον για τα σπορ μοντέλα της, παράλληλα με την ηλεκτροκίνηση.

Η Audi θα μπορούσε να αγοράσει τη McLaren F1

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Audi ακολουθεί διαφορετική διαδρομή, προσφέροντας περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει τη McLaren. Οι συζητήσεις συνεχίζονται, με μια πιθανή εξαγορά να διευκολύνει την είσοδο της γερμανικής μάρκας στην F1. Σύμφωνα με τον Herbert Diess, αυτό ενδέχεται να συμβεί μετά το 2026, εκμεταλλευόμενοι τους νέους κανονισμούς που θα τους επιτρέψουν να γίνουν ανταγωνιστικοί, αφού οι νέοι κανονισμοί θα υποχρεώσουν όλους τους κατασκευαστές να ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία.

The post Audi-Porsche θα μπουν στη F1, επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της VW appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα