Οι μετοχές της Tesla έχασαν 126 δισεκατομμύρια $ σε μια μέρα

Η αποτίμηση της πρωτοπόρας ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκε κατά 126 δισεκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, με την τιμή της μετοχής να υποχωρεί 12.2% στα 876.42 δολάρια. Η αποτίμηση της Tesla είχε μειωθεί κατά περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 4 Απριλίου, όταν ο Elon Musk επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι είχε αγοράσει μερίδιο 9.2% του Twitter.

Είναι σημαντικό ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αποτίμηση της Tesla

μειώνεται κατά περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια μέσα σε μια μόνο ημέρα. Στα τέλη Ιανουαρίου, η αξία της εταιρίας μειώθηκε κατά 109 δισεκατομμύρια δολάρια λίγο μετά την ανακοίνωση των οικονομικών κερδών του τέταρτου τριμήνου. Πριν από αυτήν την ημερομηνία, η Tesla έχασε επίσης περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της σε μία ημέρα στις 9 Νοεμβρίου 2021, αναφέρει το Bloomberg.

Είναι κατανοητό ότι ορισμένοι επενδυτές της Tesla ανησυχούν ότι ο Musk μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει κάποιες από τις μετοχές του στην Tesla για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει εγγυηθεί προσωπικά 21 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συγκεκριμένη αγορά και χρησιμοποιεί τις μετοχές της Tesla ως εγγύηση.

“Η Tesla δέχτηκε τρία χτυπήματα σήμερα”, δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της National Securities Corp, Arthur Hogan. “Εκτός από τις ανησυχίες για μια πώληση μετοχών κι ένα ευρύτερο ξεπούλημα των μετοχών ανάπτυξης, οι μετοχές της Tesla αντικατοπτρίζουν επίσης κάποια ανησυχία ότι ο Elon Musk θα μπορούσε να αναλωθεί υπερβολικά σε αυτή τη νέα πρόκληση».

“Ο Musk παίρνει μεγάλο ρίσκο χρησιμοποιώντας τις μετοχές της Tesla ως εγγύηση”, πρόσθεσε ο Russ Mold από την AJ Bell σε δήλωση στο Bloomberg

The post Οι μετοχές της Tesla έχασαν 126 δισεκατομμύρια $ σε μια μέρα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα