Ναρκωτικά 106 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε κλασική Bentley

Όταν οι Αυστραλιανές Συνοριακές Δυνάμεις σκάναραν με ακτίνες Χ ένα εμπορευματοκιβώτιο που περιείχε μια Bentley S2 του 1960, βρήκαν πολλά περισσότερα από ένα πανέμορφο vintage όχημα. Μέσα στα διάφορα εξαρτήματα του αυτοκινήτου κρύφτηκαν επιμελώς κάμποσα λαθραία κιλά μεθαμφεταμίνης και κοκαΐνης, τα οποία είχαν αποσταλεί στο Port Botany, ένα προάστιο του νοτιοανατολικού Sydney, από τον Καναδά, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

Μετά την εξέταξη,

η αστυνομία άρχισε να ερευνά περαιτέρω το όχημα. Βρήκαν κρυμμένη μεθαμφεταμίνη πίσω από τους προβολείς της Bentley, οπότε η συνοριακή αστυνομία παρέδωσε το θέμα στην Αστυνομική Δύναμη της Νέας Νότιας Ουαλίας. Το αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε συστηματική αποσυναρμολόγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακαλύφθηκαν συνολικά 161 κιλά μεθαμφεταμίνης και 60 κιλά κοκαΐνης.

Η αυστραλιανή αστυνομία εκτιμά ότι το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 155 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας — ή 106 εκατομμύρια δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών. Αντί όμως να κατασχεθεί αμέσως, η αστυνομία άφησε τη Bentley να συνεχίσει τη διαδρομή της προς τον τελικό της προορισμό, αναφέρει η National Post. Συνελήφθησαν δύο άνδρες, ο ένας κατηγορήθηκε για επτά αδικήματα, ενώ ο άλλος για έξι παρόμοιες κατηγορίες.

Μετά από περαιτέρω έρευνα, η αστυνομία κατάσχεσε επίσης ένα Toyota Prado, μέσα στο οποίο βρέθηκαν 2.2 κιλά μεθαμφεταμίνης και περισσότερα από 760.000 δολάρια σε μετρητά (ή περίπου 1.1 εκατομμύρια δολάρια σε δολάρια Αυστραλίας), στοιβαγμένα κάτω από τον χώρο φόρτωσης. Τόσο ο οδηγός όσο κι ο συνεπιβάτης του οχήματος συνελήφθησαν, ενώ κι οι τέσσερις ύποπτοι για την υπόθεση αυτή κρατούνται χωρίς εγγύηση.

Σύμφωνα με τη National Post, η Αυστραλία έχει γίνει κόμβος για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, με πολλές παράνομες ουσίες να έρχονται τόσο από τον Καναδά όσο κι από όλο τον κόσμο, εξαιτίας της υψηλής ζήτησης της χώρας για ναρκωτικά και τις επακόλουθες υψηλές τιμές τους.

The post Ναρκωτικά 106 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε κλασική Bentley appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα