Marauder: η σκληροτράχηλη δεύτερη γενιά από τη Νότια Αφρική

Το γνωρίσαμε πριν 10 χρόνια, σε εκείνο το επεισόδιο του Top Gear, όπου ο Richard Hammond περνούσε μέσα από τοίχους και το ανατίναξε με κάμποσα κιλά εκρηκτικών για να δοκιμάσει την αντοχή του. Τώρα, το Marauder της Paramount επιστρέφει βελτιωμένο στα σημεία. Οπτικά δε θα το ξεχωρίσετε από το πρωτότυπο, αλλά προσφέρει βαλλιστική προστασία και διαθέτει διπλή ενίσχυση στο αμάξωμα για να αντέχει εκρήξεις από IED βόμβες και νάρκες.

Η νοτιοαμερικάνικη εταιρία

προσθέτει ότι η μεγαλύτερη δουλειά έχει γίνει στο να κρατάει οδηγό και πλήρωμα πιο ξεκούραστους, αλλά και στην ευκολία κατασκευής των αριστεροτίμονων και δεξιοτίμονων παραλλαγών στην ίδια γραμμή παραγωγής. Είναι επίσης δυνατό να μετατραπεί από αριστεροτίμονο σε δεξιοτίμονο (κι αντίστροφα) σε λιγότερο από δύο ώρες, εάν οι λειτουργικές ανάγκες απαιτούν μια τέτοια αλλαγή.

«Οι εντυπωσιακές εξελίξεις στο interface ανθρώπου-μηχανής συχνά περνούν απαρατήρητες, ωστόσο τα συστήματα που έχουμε ενσωματώσει στο νέο Marauder έχουν κάνει μεγάλα βήματα στη βελτίωση της εργονομίας, της άνεσης και της λειτουργικότητας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount Land Systems, Deon Grobler. «Οι βελτιώσεις θα αυξήσουν τη χρηστικότητα όταν λειτουργεί σε δύσκολες συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει την κόπωση του οδηγού και του πληρώματος, καθιστώντας την πλατφόρμα πιο άνετη και φιλική προς τον χρήστη, διατηρώντας τα στρατεύματα ασφαλή κι ετοιμοπόλεμα».

Το τρέχον Marauder χρησιμοποιείται από ένοπλες δυνάμεις στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και τη Νοτιοανατολική Ασία κι ως εκ τούτου, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί απρόσκοπτα σε ακραίες συνθήκες από -20 έως 50 βαθμούς Κελσίου. Μπορεί επίσης να αερομεταφερθεί εύκολα από ένα C130 ή ένα Chinook.

«Μετά από 27 έτη στην κατασκευή καινοτόμων λύσεων για τη βελτιστοποίηση των απαιτήσεων των πελατών μας στις απειλές που αντιμετωπίζουν στην Αφρική και σε όλο τον κόσμο, είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι πλέον μπορούμε να αυξήσουμε την ταχύτητα παραγωγής μας». πρόσθεσε ο Grobler. «Μπορούμε πλέον να παρέχουμε ταχύτερες λύσεις για όσους συνεργάτες έχουν επείγουσες απαιτήσεις, είτε χρησιμοποιούν δεξιοτίμονα οχήματα, είτε αριστερόστροφα». Να προσθέσουμε εμείς ένα κακεντρεχές σχόλιο: δηλαδή αν τους καλέσει ένας μέλλων δικτάτορας και πει ότι επείγεται για ένα πραξικόπημα-αστραπή, θα τον εξυπηρετήσουν ταχύτερα.

The post Marauder: η σκληροτράχηλη δεύτερη γενιά από τη Νότια Αφρική appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα