Ferrari Enzo περιμένει τον αγοραστή που θα τηςβγάλει τα πλαστικά

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι σχεδόν 20 χρόνια αφότου βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, αυτή η Ferrari Enzo περιμένει υπομονετικά κάποιον να της αφαιρέσει τα πλαστικά και τα καλύμματα, σε μια άτυπη χρονομηχανή που θα σας ταξιδέξει πίσω στο 2003. Έχοντας πουληθεί αρχικά στο Ontario του Καναδά, στη συνέχεια στάλθηκε στην Ιαπωνία αλλά ούτε εκεί ταξινομήθηκε. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα

το αυτοκίνητο έχει μόλις 227 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων πραγματοποιήθηκε από τους οδηγούς εξέλιξης της Ferrari στο εργοστάσιο.

Το γιατί δεν έβγαλε ποτέ πινακίδες δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετά τμήματα του αυτοκινήτου που δεν έχουν καν αγγιχτεί από τότε που έφυγε από την Ιταλία. Στις φωτογραφίες που παρέχονται από τον οίκο RM Sotheby’s, ο οποίος διαχειρίζεται την πώληση, φαίνονται τα εργοστασιακά προστατευτικά πλαστικά, ακόμα στη θέση τους πάνω στα πεντάλ, πίσω από τα καθίσματα και στα πλαϊνά μαρσπιέ, μεταξύ άλλων.

Ακόμη και το κλειδί έχει μείνει στην αρχική του πλαστική συσκευασία, αν κι έχει τρυπηθεί για να επιτραπεί η οδήγηση του αυτοκινήτου. Το εργοστασιακό σετ αποσκευών τριών τεμαχίων επίσης παραμένει στην αρχική του συσκευασία. Εκτός από πρακτικά ανέγγιχτη, αυτή η Ferrari είναι και μοναδική: μόλις εννέα βάφτηκαν με το ιδιαίτερο χρώμα Argento Nürburgring 101/C, υποστηρίζεται ότι αυτή είναι η μόνη με μπεζ δερμάτινη επένδυση Cuio — όλα τα άλλα αυτοκίνητα είχαν είτε μαύρο είτε κόκκινο εσωτερικό.

Όπως κι όλες οι Ferrari Enzo, το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 6.0 λίτρων απόδοσης 660 ίππων, ισχύς που μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός εξατάχυτου αυτοματοποιημένου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων «F1». Όσο περισσότερο την κοιτάμε, μας φαίνεται η απόλυτη garage queen, το άλλο άκρο από την πρώην δημοσιογραφική Enzo των 150.000 χιλιομέτρων, της στούκας με 330+, που στα γεράματά της απέκτησε κι ένα ζευγάρι turbo. Πόσο διαφορετικές…

The post Ferrari Enzo περιμένει τον αγοραστή που θα τηςβγάλει τα πλαστικά appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα