Μονοθέσια της Formula 1 επέστρεψαν στην Πράσινη Κόλαση (vid)

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο Sebastian Vettel ξαναβρέθηκε στο τιμόνι της Kinky Kylie και μάλιστα στην πιο φημισμένη πίστα του πλανήτη, το Nurburgring Nordschleife. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έδειξε στην παλιά του αγαπημένη ότι δεν ξέχασε την τέχνη της οδήγησης. Θυμίζουμε ότι Kinky Kylie ονομαζόταν

το σασί Νο. 1 της Red Bull RB7 του 2011, το οποίο χάρισε στον Vettel το δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1, ενώ η RB8 που οδηγούσε ο Coulthard τού εξασφάλισε το τρίτο του. Η RB8 προφανώς δεν ήταν τόσο περιπετειώδης ή αγαπητή όσο η Kylie, καθώς την έλεγαν απλώς Abbey.

Ο Vettel, δείχνοντας πολύ ανανεωμένος και πιο αεροδυναμικός μετά την απαλλαγή του από τη μακριά κώμη, συμμετείχε στο Red Bull Formula Nurburgring δίπλα σε νυν και πρώην θρύλους της Formula 1. Ο Yuki Tsunoda έδειξε στους θαυμαστές του τι μπορεί να κάνει το αγωνιστικό Honda NSX GT3 Evo, ενώ ο David Coulthard αντικατέστησε τον Daniel Ricciardo, ο οποίος θα οδηγούσε το έτερο μονοθέσιο της Red Bull στην Πράσινη Κόλαση, αλλά έσπασε το χέρι του στο Grand Prix της Ολλανδίας. Η σύνθεση των οδηγών περιελάμβανε επίσης τους Gerhard Berger, Ralf Schumacher και Mathias Lauda, ​​γιο του Niki Lauda. Ο τελευταίος οδήγησε τη Ferrari 312T F1 του πατέρα του.

Ο λόγος που ο Vettel επέστρεψε στην RB7 είναι για να προωθήσει την πρωτοβουλία του που ονομάζεται Race Without Trace κι αφορά τα συνθετικά καύσιμα. Ωστόσο, όσοι περίμεναν ότι η RB7 κι η RB8 θα δοκίμαζαν να σπάσουν το απόλυτο ρεκόρ γύρου, θα απογοητευτούν. Η Red Bull κατέστησε σαφές ότι τα παλιότερα μονοθέσια της F1 ήταν εκεί μόνο για γύρους επίδειξης κι είναι απόλυτα λογικό που δε θέλουν να ρισκάρουν. Και τα δύο μονοθέσια ήταν ταχύτατα αλλά περιορίζονταν από pace cars της BMW.

Τουλάχιστον το δίδυμο έδωσε στους θεατές μια γεύση από τους υψηλόστροφους V8, οι οποίοι ακούγονται καλύτερα από τους υβριδικούς V6 1.6 λίτρων, οι οποίοι θα γίνουν πιο εύηχοι από το 2026. Ο Ralf Schumacher οδήγησε τη Williams FW25 κι έδωσε στους θαυμαστές του μια γεύση από την εποχή των V10. Η FW25 τροφοδοτείται από έναν V10 της BMW, που αποδίδει 940 ίππους στις 19.200 σαλ.

The post Μονοθέσια της Formula 1 επέστρεψαν στην Πράσινη Κόλαση (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα