Ελαφρωμένο S Plaid κάνει 8.714″ στο 400άρι με οδηγό 36 κιλών

Πρόσφατα δημοσιεύσαμε την απόπειρα των Αμερικανών που βρίσκονται πίσω από το κανάλι Boosted Boiz, οι οποίοι μεταμόρφωσαν το S Plaid σε τεράστιο καρτάκι. Κατάφεραν να το ελαφρώσουν κατά 410 κιλά, οπότε από τα 2.162 έπεσε στα 1.750 κιλά. Καθώς η αεροδυναμική είχε δεχθεί καίριο πλήγμα, έντυσαν τα ανοίγματα με ίσιες επιφάνειες, δίνοντας στο πολυτελές sedan μια εσάνς από Cybertruck και σίγουρα εξευμενίζοντας την αεροδυναμική αντίσταση. Στην προσπάθειά τους να φτιάξουν ένα πραγματικά ελαφρύ Tesla,

σκέφτηκαν να κερδίσουν μερικά ακόμα κιλά από τον οδηγό: και πράγματι, ο Greg που δέχθηκε να το οδηγήσει στο dragstrip σταματά τη ζυγαριά στα 36 μόλις κιλά! Κάτοχος ενός βελτιωμένου Miata Mk1 ο ίδιος, με απόδοση περί των 300 ίππων, είναι σίγουρα εξοικειωμένος από γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά το Plaid δεν είναι ένα ακόμα σβέλτο όχημα.

Ως εκ τούτου, προηγούνται κάποιες δοκιμαστικές βόλτες στον δρόμο. Με το ελάχιστο άνοιγμα που αφήνουν τα πλαστικά παράθυρα, η ορατότητα προς τα έξω δεν είναι η ιδανική, αλλά ο Greg παίρνει μια πρώτη αίσθηση της ωμής επιτάχυνσης και του τρομακτικού ρυθμού με τον οποίο ανεβάζει ταχύτητα το θηρίο του Elon Musk. Θυμίζουμε ότι το εντελώς εργοστασιακό Plaid τερματίζει στο 400άρι σε μόλις 9.23 δευτερόλεπτα, αν κι αυτή η μέτρηση δεν προσμετρά το πρώτο πόδι (περίπου 30.5 εκατοστά) κίνησης. Ένα νούμερο κοντά στο 9.5″ είναι πιο αντιπροσωπευτικό, κορυφαία επίδοση όπως και να έχει, μπροστά από hypercars των 2+ εκατομμυρίων. Κι όμως, το ελαφρωμένο κι ιδιαίτερης αεροδυναμικής Plaid του καναλιού, με τον απειροελάχιστου βάρους οδηγό, θα τερματίσει στα πολύ εντυπωσιακό 8.714″! Αναμένουμε με αγωνία την επόμενη βελτίωση που θα δεχτεί το πετσοκομμένο Plaid!

The post Ελαφρωμένο S Plaid κάνει 8.714″ στο 400άρι με οδηγό 36 κιλών appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα