O μεγαλύτερος σταθμός στην Αγγλία θα φορτίζει 180 αυτοκίνητα

Η BP, το EV Network (EVN) κι η NEC Group ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας του μεγαλύτερου δημόσιου κόμβου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου στα West Midlands. Ονομάζεται Gigahub, διαθέτει 16 ταχυφορτιστές με ισχύ έως και 300 kW (οι 14 διπλοί κι οι δύο μονοί), οι οποίοι μπορούν να φορτίσουν έως και

30 ηλεκτρικά οχήματα ταυτόχρονα με ισχύ έως 150 kW το καθένα. Επιπλέον, υπάρχουν 150 δημόσιοι φορτιστές (AC) των 7 kW ο καθένας, που σημαίνει ότι συνολικά έως και 180 ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτίζουν την ίδια στιγμή.

Το Gigahub αναμένεται να εξυπηρετεί επτά εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως στο NEC Campus, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον M42 και τον M6 και διαθέτει κάμποσες ανέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός Starbucks Coffee drive-thru. Για την κατασκευή ενός τόσο μεγάλου σταθμού φόρτισης, χρειάστηκε σύνδεση δικτύου 6.5 MVA.

Το έργο αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη φόρτιση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φαίνεται πλέον ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να προσελκυθούν ιδιωτικές επενδύσεις. Ας θυμίσουμε ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των νέων επιβατικών αυτοκινήτων που πωλήθηκαν μέχρι στιγμής φέτος στην Αγγλία μπαίνουν στην πρίζα, ενώ πάνω από το 16% ήταν αμιγώς ηλεκτρικά .

Ο Akira Kirton, αντιπρόεδρος της BP pulse UK, είπε ότι η εταιρία σχεδιάζει να αναπτύξει εκατοντάδες κόμβους μες στη δεκαετία, σε αστικές περιοχές, σημεία που σταματούν φορτηγά κι αυτοκινητόδρομους, αλλά και σε προορισμούς όπως εστιατόρια, πολυκαταστήματα και ξενοδοχεία. Φυσικά, δε θα είναι όλοι οι σταθμοί εξίσου μεγάλοι, αλλά φαίνεται ότι γενικώς υπάρχει μια τάση για τεράστια φορτιστάδικα στο μέλλον. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ξεναγηθήκαμε σε ένα σύγχρονο πρατήριο στη Νορβηγία, όπου υπάρχουν μόλις δύο αντλίες υγρών καυσίμων και 24 φορτιστές.

Όνειρα θερινής νυκτός βέβαια τα παραπάνω για την πατρίδα μας, όπου στα περισσότερα ΣΕΑ υπάρχει ένας 50άρης φορτιστής κι ένας AC, όπου τα περισσότερα αυτοκίνητα μπορούν να φορτίσουν με 11 kW. Είναι λες κι οι ιδιωτικοί πάροχοι σπρώχνουν τους αγοραστές κατευθείαν στα μοντέλα του Elon Musk.

The post O μεγαλύτερος σταθμός στην Αγγλία θα φορτίζει 180 αυτοκίνητα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα