Μαμά 911 Turbo S 650 ίππων τα βάζει με βελτιωμένη BMW M3(vid)

Η Porsche 911 Turbo S εκτοξεύεται σαν βέλος στην εκκίνηση, ελάχιστα αυτοκίνητα μπορούν να βγάλουν την πρόσφυση που παράγει η τετρακίνητη πισωμήχανη διάταξή της. Αλλά ένα νέο βίντεο δείχνει ότι κανένας θρόνος δεν είναι ασφαλής στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας όταν εμπλέκονται στην εξίσωση και βελτιωμένα οχήματα. Μια σκαλισμένη BMW M3 Competition αντιπαραβάλλεται με την Turbo

S σε μια σειρά αγώνων dragster και μένει να δούμε αν ορισμένες (σχετικά προσιτές) αναβαθμίσεις μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά.

Η Porsche είναι εργοστασιακή, με τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο flat-six κινητήρα των 3.8 λίτρων να αποδίδει 650 ίππους και 800 Nm ροπής, οι οποίοι στέλνονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του κιβωτίου ταχυτήτων οκτώ σχέσεων. Ζυγίζει 1.640 κιλά και κοστίζει από 360 χιλιάρικα στην Ελλάδα. Η BMW M3 Competition διαθέτει επίσης διπλά υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3.0 λίτρων, ο οποίος κανονικά αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm ροπής. Ωστόσο, ορισμένες αναβαθμίσεις έχουν αυξήσει την ισχύ σε 750 ίππους και στα 900 Nm. Διαθέτει τετρακίνηση κι αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων ενώ η ζυγαριά ανατρέπεται στα 1.780 κιλά.

Η BMW έκανε καλύτερη εκκίνηση στον πρώτο αγώνα κι έμεινε μπροστά μέχρι τέλους. Ωστόσο, η Porsche ξεκίνησε καλύτερα στη δεύτερη αναμέτρηση και παρ’ ότι επικράτησε, θα είχε χάσει αν η κόντρα ήταν λίγο μεγαλύτερη. Η διαφορά έκλεινε με γρήγορο ρυθμό και τα δύο αυτοκίνητα απείχαν μόλις μισή καρότσα στον τερματισμό. Ο τελευταίος αγώνας ξεκίνησε με τους δύο μονομάχους να εκκινούν καταπληκτικά, αλλά η πιο ισχυρή BMW επικράτησε για να σημειώσει τη δεύτερη νίκη της. Η M3 ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 10.1 δευτερόλεπτα, με την Porsche ελάχιστα πίσω της με χρόνο 10.3 δευτερολέπτων.

Οι δύο κόντρες με ρεπρίζ δεν ευνόησαν την πιο αδύναμη Porsche, καθώς η ισχυρότερη M3 κέρδισε και τις δύο μάχες. Η Porsche εξαργύρωσε την πισωμήχανη διάταξή της και στη δοκιμή των φρένων, σταματώντας σε μικρότερη απόσταση από τη BMW, αλλά όχι όσο θα περιμέναμε λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορά βάρους. Η BMW M3 Competition δεν είναι φθηνή σε καμία περίπτωση, αλλά είναι πολύ πιο προσιτή από την Porsche 911 Turbo S, η οποία είναι ένα τέρας επιδόσεων και λάμπει στο drag racer. Ωστόσο, μερικές αναβαθμίσεις στη M3 μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα.

The post Μαμά 911 Turbo S 650 ίππων τα βάζει με βελτιωμένη BMW M3(vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα