Το Cyberpunk Mazda Miata ετοιμάζεται για ένα δυστοπικό μέλλον

Tο ταπεινό Mazda Miata είναι ίσως το πιο δημοφιλές προσιτό σπορ μοντέλο όλων των εποχών κι ειδικά η πρώτη έκδοση, έχει κλείσει πλέον 33 χρόνια στην αγορά. Αν και θεωρείται κλασικό μοντέλο και τα εντελώς εργοστασιακά Mk1 πωλούνται σε ολοένα υψηλότερες τιμές, κάποια έχουν εμπνεύσει διάφορες δημιουργίες. Έτσι, κάποιο Miata έχει φορέσει το αμάξωμα της Ferrari 250 GTO, ενώ άλλο ερωτοτροπεί με τις πίστες κι έχει απαλλαγεί ακόμα κι από

το παρμπρίζ του. Και φυσικά, ανάμεσα στους φανατικούς Miatόβιους, ανήκουν ακόμα κι ισχυρές προσωπικότητες της αυτοκίνησης, όπως ο πολύς Von Koenigsegg.

O Von Koenigsegg οδηγεί ακόμα το Miata που αγόρασε στα 19 του

Πώς μπορείς λοιπόν να ξεχωρίσεις και να φτιάξεις ένα Miata που δε θα έχει κανείς άλλος; Ένας τύπος από τη Νέα Ζηλανδία εμπνεύστηκε από το υπερφουτουριστικό βιντεοπαιχνίδι Cyberpunk 2077 και κατασκεύασε ένα Miata πρώτης γενιάς για ένα απεχθές δυστοπικό μέλλον.

Ξεκίνησε από ένα φαρδύ bodykit, αντικατέστηκε τη μαλακή οροφή με ένα hardtop ιδιοκατασκευή, όπου ξεχωρίζει το πτερύγιο που μοιάζει με τα πρωτότυπα του Le Man, όπως η Porsche 963, κι οι οριζόντιες γρίλιες. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι ο ιδιοκτήτης κατασκεύασε μόνος του τα πάντα και στο τελευταίο βίντεο της σειράς κατασκευής του, μας δίνει πολλές εις βάθος πληροφορίες για τα LED φώτα.

Αντί να επιλέξει απλώς ένα νέο σετ πίσω φώτων, αντ ‘αυτού διαμόρφωσε σχολαστικά μια 3D μπάρα, η οποία χαρίζει μια μοναδική πίσω όψη στο αυτοκίνητο κι έχει τοποθετηθεί εκεί που παλιά ήταν τα πίσω φώτα και το κάλυμμα όπου φώλιαζε η πινακίδα. Η κατασκευή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί κι είναι μια συνεχής διαδικασία αλλαγών. Πριν από μήνες, ο ιδιοκτήτης έδειξε πώς διαμόρφωσε την οροφή, καθώς και τα προσαρμοσμένα τμήματα του αμαξώματος. Αν λοιπόν θέλετε να εξοικειωθείτε περισσότερο με το συγκεκριμένο Miata, υπάρχουν περισσότερα βίντεο στο κανάλι του. 

Εκεί θα βρείτε κι άλλες ενδιαφέρουσες κατασκευές που μπορεί να τραβήξουν την προσοχή σας, όπως το “Sta-GTR” που είναι ένα JDM Nissan Stagea wagon με μούρη από GT-R. 

The post Το Cyberpunk Mazda Miata ετοιμάζεται για ένα δυστοπικό μέλλον appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα