Η Stellantis προσφέρει ηλεκτρικό Peugeot 208 με 145 € τον μήνα

Η Stellantis ανακοίνωσε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ενοικίασης ηλεκτρικών οχημάτων που ονομάζεται Electric As You Go και το οποίο τιμολογείται ως ένας προσιτός τρόπος για να μπείτε στον χώρο της ηλεκτροκίνησης. Θα ξεκινήσει αρχικά στη Γαλλία κι ελπίζουμε να το δούμε και στα μέρη μας. Οι πελάτες του Electric As You Go θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα Peugeot e-208, ένα Opel Corsa-e ή ένα ηλεκτρικό

Opel Mokka-e. Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι θα απαιτείται μια «περιορισμένη αρχική προκαταβολή» για την εγγραφή στο πρόγραμμα, αν και δεν αναφέρει πόση θα είναι.

Υπάρχει μια εφάπαξ μηνιαία καταβολή των 110 € συν 7 λεπτά ανά χιλιόμετρο, αλλά πρέπει να πληρώσετε για τουλάχιστον 500 χιλιόμετρα οδήγησης μηνιαίως, που ανέρχεται σε άλλα 35 €, ανεβάζοντας το σύνολο σε τουλάχιστον 145 € ανά μήνα για 6.000 χλμ. τον χρόνο. Η Stellantis ορίζει, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει όριο χιλιομέτρων στο πρόγραμμα. Για τον μέσο Γάλλο οδηγό, ο οποίος το 2019 ταξίδεψε 1.018 χλμ. το μήνα, η χρέωση για αυτά τα χιλιόμετρα θα ήταν 71 €, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 181 € τον μήνα.

Το Peugeot e-208 και το Opel Corsa-e βασίζονται στην πλατφόρμα eCMP, η οποία διαθέτει μια σχετικά μικρή μπαταρία 50 kWh. Στο Peugeot, έχει θεωρητική αυτονομία 362 χιλιόμετρα κι ο κινητήρας του αποδίδει 136 ίππους και 260 Nm ροπής. Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι η στρατηγική έχει εμπνευστεί από την τάση «Pay-per-Use» σε άλλους καταναλωτικούς τομείς κι ότι η πρόθεση είναι να μειώσει τις αναστολές για τα ηλεκτρικά οχήματα. 

Μέρος της καμπάνιας του «BEVs for all», το Electric As You Go θα προσφερθεί πρώτα σε οδηγούς που χρησιμοποιούν ένα πετρελαιοκίνητο όχημα ταξινομημένο πριν από το 2011 ή ένα όχημα υγραερίου ταξινομημένο πριν από το 2006. Η Stellantis το περιγράφει ως μια προσπάθεια επιτάχυνσης της μετάβασης στα EV. Όσο περνά ο καιρός, όλο και περισσότερα οχήματα θα προσφέρονται μέσω του Electric for All κι η υπηρεσία θα προσφέρεται σε περισσότερες χώρες σε όλη την Ευρώπη. Άντε και στα δικά μας.

The post Η Stellantis προσφέρει ηλεκτρικό Peugeot 208 με 145 € τον μήνα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα