Νέα έκδοση φυσικού αερίου TGI για το VW Caddy, με 5 δεξαμενές

Η Volkswagen Commercial Vehicles επέκτεινε τη γκάμα του Caddy, αποκαλύπτοντας το Caddy TGI που κινείται με CNG. Εξοπλισμένο με τον γνωστό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα TGI 1.5 λίτρων που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά μοντέλα από τον Όμιλο VW, συμπεριλαμβανομένου του Golf, του Leon και της Octavia,

λειτουργεί με φυσικό αέριο (CNG) κι αποδίδει 130 ίππους. Η ισχύς μεταδίδεται στον μπροστινό άξονα μέσω ενός κιβωτίου DSG επτά σχέσεων.

Οι πέντε χαλύβδινες δεξαμενές είναι τοποθετημένες κάτω από το δάπεδο, χωρίς να επηρεάζουν τον διαθέσιμο χώρο φόρτωσης. Μπορούν να χωρέσουν έως και 21.1 κιλά CNG, επιτρέποντας αυτονομία 400 χιλιομέτρων με κόστος λίγο κάτω από 30 ευρώ (με τιμή 1.35 €).  Υπάρχει επίσης ένα βοηθητικό ρεζερβουάρ βενζίνης 8.25 λίτρων που παρέχει επιπλέον αυτονομία 120 χιλιομέτρων για να μεταβείτε στον πλησιέστερο σταθμό ανεφοδιασμού CNG.

Kamiq φυσικό αέριο: μόνο η πρίζα μπορεί να είναι φθηνότερη!

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί με σημαντικό ρυθμό. Ωστόσο, η λειτουργία ενός αυτοκινήτου με κινητήρα CNG παραμένει πολύ φθηνότερη από τα συμβατικά μοντέλα βενζίνης ή πετρελαίου. Για να κινείται ένα αυτοκίνητο τόσο φθηνά όσο με το Bio-CNG, οι τιμές των καυσίμων θα πρέπει να είναι 90 λεπτά ανά λίτρο για τη βενζίνη και 1 ευρώ ανά λίτρο για το πετρέλαιο. Σημειώστε ότι στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου είναι επί του παρόντος πάνω ή κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο. Εκτός από τη φθηνότερη λειτουργία, η χρήση Bio-CNG μπορεί να μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα των ρύπων.

Το VW Caddy TGI διατίθεται στη Γερμανία σε εκδόσεις Cargo, Kombi, Life και Style, που προσφέρονται αποκλειστικά με το αμάξωμα με μακρύ μεταξόνιο (Maxi), από 35.075 € για την επιβατική έκδοση. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση και της ελληνικής αντιπροσωπείας.

The post Νέα έκδοση φυσικού αερίου TGI για το VW Caddy, με 5 δεξαμενές appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα