Η Dacia σταματάει την πώληση των Duster και Sandero υγραερίου

Η είδηση μας έρχεται από την Αγγλία, όπου η ρουμάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για τα Sandero και Duster Bi-Fuel και δεν έχει δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι ξανά διαθέσιμα.

Ένας εκπρόσωπος της Dacia δήλωσε στο Autocar: «Η αλυσίδα εφοδιασμού υγραερίου αντιμετωπίζει επί

του παρόντος προβλήματα που δημιουργούν έλλειψη στο καύσιμο. Η Dacia θα αναστείλει προσωρινά τις παραγγελίες για εκδόσεις εξοπλισμένες με κινητήρα διπλού καυσίμου ορισμένων μοντέλων». Το βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι τα δύο Dacia είναι τα μόνα μοντέλα με εργοστασιακό υγραέριο στη βρετανική αγορά, το οποίο σημαίνει ότι η Renault Αγγλίας δε διαθέτει στους Άγγλους αγοραστές τα Clio και Captur που πωλούνται στην πατρίδα μας.

Captur με υγραέριο: ένα B-SUV που τη σπάει στους πρατηριούχους

Στην Ελλάδα, η Dacia εξακολουθεί να προσφέρει παραλλαγές Bi-Fuel των Sandero, Sandero Stepway, Jogger και Duster ως φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τις εκδόσεις που κινούνται με βενζίνη και πετρέλαιο. Όλα τα μοντέλα Bi-Fuel είναι εξοπλισμένα με έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 TCe που μπορεί να λειτουργεί τόσο με βενζίνη όσο και με υγραέριο, με τον ίδιο κινητήρα να προσφέρεται στα Renault Clio και Captur. Όταν λειτουργεί με υγραέριο, ο κινητήρας παράγει 100 ίππους και 170 Nm ροπής, η οποία είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από ό,τι όταν λειτουργεί με βενζίνη. Η ισχύς μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Renault-Dacia με εργοστασιακό υγραέριο: αντίδοτο στην ακρίβεια

Η χρήση υγραερίου έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά χαμηλότερο κόστος ανεφοδιασμού σε σύγκριση με τη βενζίνη, οριακά κι από το ντίζελ, σε συνδυασμό με ελαφρώς χαμηλότερες εκπομπές CO2. Σε αντίθεση με τα μοντέλα CNG (συμπιεσμένου φυσικού αερίου) από τον Όμιλο VW που διαθέτουν ένα πολύ μικρό ρεζερβουάρ βενζίνης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, τα μοντέλα Bi-Fuel διατηρούν το κανονικό ρεζερβουάρ βενζίνης μαζί με τις πρόσθετες δεξαμενές υγραερίου που είναι τοποθετημένες κάτω από το πορτ-μπαγκάζ. Έτσι, έχουν συνδυασμένη αυτονομία πάνω από 1.000 χιλιόμετρα και με τα δύο καύσιμα. Αλλά μην περιμένετε ρεζέρβα ανάγκης.

The post Η Dacia σταματάει την πώληση των Duster και Sandero υγραερίου appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
dacia sandero stepway ρεζερβα
Τυχαία Θέματα