Tesla τυλίγεται στις φλόγες μετά από τρεις εβδομάδες ακινησίας

Παρά το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κινδυνεύουν, σύμφωνα με τη στατιστική, λιγότερο από την πυρκαγιά, όταν αυτή συμβεί είναι πολύ δύσκολο να σβήσei. Ένα Tesla Model S ήταν το τελευταίο θύμα και κάηκε ολοσχερώς μετά από περίπου τρεις εβδομάδες ακινησίας σε χώρο στάθμευσης τρακαρισμένων οχημάτων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μόνο μία κυψέλη μπαταρίας μπορεί να οδηγήσει σε ένα τέτοιο ατυχές συμβάν, καθώς προκαλεί επίσης υπερθέρμανση των κυψελών γύρω από αυτήν. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου Tesla,

το τρακάρισμα που το κατέστησε ως μη επισκευάσιμο δεν αφορούσε καταστροφή των μπαταριών (τουλάχιστον με την πρώτη ματιά) και δε φέρεται να προκάλεσε ζημιά στην μπαταρία ή φωτιά.

Η Πυροσβεστική του Sacramento έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητο να έχει ήδη τυλιχθεί πλήρως στις φλόγες. Δεν κατάφεραν να σβήσουν πλήρως τη φωτιά παρά μόνο όταν άνοιξαν έναν λάκκο στο χώμα, τον γέμισαν με νερό και τοποθέτησαν το Tesla μέσα.

Αυτό σταμάτησε την πυρκαγιά κι η Πυροσβεστική ανακοίνωσε τα εξής: «Το όχημα παρέμεινε σταθμευμένο σε μια μάντρα τρακαρισμένων οχημάτων για τρεις εβδομάδες μετά από ένα τροχαίο ατύχημα όπου δεν είχε υπάρξει φωτιά. Ξαφνικά τυλίχθηκε στις φλόγες. Τα συνεργεία μας στάλθηκαν κι εξασφάλισαν την κατάσβεση του οχήματος μετά από επιχειρήσεις πυρόσβεσης που διήρκησαν περισσότερο από μία ώρα».

Δείτε τις φωτογραφίες.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το πώς ακριβώς ξεκίνησε η φωτιά κι είναι απίθανο να μάθουμε ποτέ με βεβαιότητα λόγω των εκτεταμένων ζημιών. Πολλές εταιρίες εργάζονται σκληρά για να δημιουργήσουν μπαταρίες που μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα θερμικής διαφυγής.

Ευτυχώς, στο περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς. Ενώ τα ηλεκτρικά οχήματα, γενικά, είναι αρκετά ασφαλή όσον αφορά τις πυρκαγιές, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι πυροσβεστικές υπηρεσίες προσαρμόζονται σε αυτή τη νέα πρόκληση με την πάροδο του χρόνου. Αμφιβάλλουμε ότι η κατασκευή ενός λάκκου κι η μετακίνηση του οχήματος θα είναι μια ρεαλιστική λύση στις περισσότερες περιπτώσεις.

The post Tesla τυλίγεται στις φλόγες μετά από τρεις εβδομάδες ακινησίας appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα