Δημοπρατείται η προσωπική Aston Martin DB5 του Sean Connery

Το αυτοκίνητο θα βγει στο σφυρί από την Broad Arrow Auctions αυτόν τον Αύγουστο. Αρχικά παραδόθηκε σε κάποιον Mr. White στις 7 Ιουλίου του 1964. Στη συνέχεια αγοράστηκε από τον Connery μέσω της RS Williams, μιας αντιπροσωπείας που ειδικεύεται στις Aston Martin.

Μετά την αγορά, ο Connery ζήτησε από την RS Williams να κάνει ένα «μηχανικό φρεσκάρισμα» στο νεοαποκτηθέν όχημα, καθώς και μια πλήρη βαφή στο αρχικό της χρώμα Snow Shadow

Grey. Έκτοτε, έχει «συντηρηθεί καλά και πρόσφατα υποβλήθηκε σε ενδελεχή συντήρηση κι επιθεώρηση από την RS Williams στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δημοπρασία».

Φαίνεται να είναι σε εξαιρετική κατάσταση καθώς το αμάξωμα διατηρείται άψογο και το χρώμιο λάμπει σαν καινούριο. Ένα κόκκινο δερμάτινο εσωτερικό Connolly με τιμόνι με ξύλινη στεφάνη και χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων μαγεύουν τον θεατή. Το τελευταίο συνδέεται με ένα straight six 4.0 λίτρων που αποδίδει 286 ίππους και 379 Nm ροπής. Η Aston Martin σημειώνει ότι στα νιάτα της, η DB5 επιτάχυνε από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 7.1″, πριν φτάσει την τελική ταχύτητα των 229 χλμ/ώρα.

Η δημοπρασία τιμολογείται ως εξαιρετικά σπάνια, καθώς αυτή ήταν η μόνη DB5 που ανήκε προσωπικά στον Connery. Ο γιος του, Jason, δήλωσε: «Ο μπαμπάς συνήθιζε να μιλάει για το ότι έχει τη δική του DB5, γιατί αγαπούσε το αυτοκίνητο και νομίζω ότι εκ των υστέρων αντιπροσώπευε κάτι στη ζωή του που ήταν μοναδικό».

Το αυτοκίνητο πωλείται για λογαριασμό της οικογένειας Connery και η εκτίμηση της δημοπρασίας κυμαίνεται μεταξύ €1.3 – €1.7 εκατομμύρια. Ένα «σημαντικό μέρος» των εσόδων θα ωφελήσει το Sean Connery Philanthropy Fund.

Είναι ενδιαφέρον ότι στον νικητή πλειοδότη θα δοθεί η ευκαιρία να ξεναγηθεί στα οδηγικά μυστικά της DB5 από τον Sir Jackie Stewart. Όπως σημείωσε η Broad Arrow Auctions, ήταν πολύ καλοί φίλοι και «μοιράζονταν μια μακρά ιστορία φιλανθρωπικής προσφοράς που χρονολογείται πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Η οικογένεια Connery συνέχισε να υποστηρίζει το έργο και τη δέσμευση του πατέρα τους στον φίλο του».

The post Δημοπρατείται η προσωπική Aston Martin DB5 του Sean Connery appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα