Ένας ακόμα Στρατηγός από τους Dukes τραυματίζεται θανάσιμα…

Ένα από τα λίγα εναπομείναντα παραδείγματα των «General Lee» Dodge Charger από την τηλεοπτική εκπομπή Dukes of Hazard ενεπλάκη σε ένα σοβαρό ατύχημα στο Missouri των ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς κίνδυνο για τη ζωή τους. Αφού διερεύνησε τη σύγκρουση, ο αρχηγός της αστυνομίας του Hollister, Preston Schmidt,

διαπίστωσε ότι «ο οδηγός του αυτοκινήτου ταξίδευε με υπερβολική ταχύτητα για τις συνθήκες του δρόμου κι έχασε τον έλεγχο του οχήματος που χειριζόταν».

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία δείχνουν ότι το αμερικάνικο muscle car ξέφυγε από τον δρόμο και προσέκρουσε σε ένα δέντρο. Ως αποτέλεσμα, το μπροστινό άκρο έχει παραμορφωθεί σοβαρά, συμπεριλαμβανομένου του φτερού, του καπό, της μάσκας και του προφυλακτήρα, επηρεάζοντας πιθανότατα και τον κινητήρα και τη συνδεσμολογία της ανάρτησης. Ελπίζουμε ότι ο εμβληματικός πρωταγωνιστής θα μπορεί να επισκευαστεί, αλλά σίγουρα θα είναι μια ακριβή επίσκεψη στο φανοποιείο και με ερωτηματικά για το πώς θα είναι μετά στην οδήγηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος «Στρατηγός Λι» δεν είναι αντίγραφο, αλλά όπως σημειώνει η Πυροσβεστική πρόκειται για μία από τις πρωτότυπες μονάδες που δημιουργήθηκαν για τους Dukes of Hazard. Η αρχική τηλεοπτική σειρά προβλήθηκε στο CBS μεταξύ του 1979 και του 1985, με μια ταινία του Hollywood να ακολουθεί το 2005. Αν και πολλά αυτοκίνητα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, μερικά επέζησαν κι αργότερα πουλήθηκαν σε ιδιώτες. Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν για την αρχική τηλεοπτική εκπομπή ποικίλλουν από περίπου 250 έως 330, ενώ για την ταινία του 2005 έφτιαξαν περίπου 25.

Το πορτοκαλί Dodge Charger του 1969 με τα μαύρα γραφικά 01 στις πόρτες είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα στην κινηματογραφική ιστορία. Ωστόσο, έχει γίνει επίσης αντικείμενο διαμάχης κι αντιδράσεων τα τελευταία χρόνια λόγω της σημαίας της Συνομοσπονδίας που είναι τυπωμένη στην οροφή του.

The post Ένας ακόμα Στρατηγός από τους Dukes τραυματίζεται θανάσιμα… appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα