Υπερσπάνια Pagani Huayra Codalunga σε καλλιτεχνικό πατινάζ(vid)

Η Pagani θα κατασκευάσει μόνο πέντε παραδείγματα της Huayra Codalunga κι όλα θα κοστίζουν 7 εκατομμύρια ευρώ, οπότε το να δεις μία από κοντά είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Αλλά το να παρακολουθήσεις το σπάνιο hypercar να πλαγιολισθαίνει σε μια πίστα πάγου είναι δυνητικά ένα φαινόμενο που συμβαίνει μία φορά στη ζωή σου. Πριν ακόμα φτάσει στην πίστα, ο οδηγός παραλίγο να τρακάρει τη Codalunga, αλλά δικαιολογείται γιατί είναι δύσκολο να υπολογίσετε το μήκος της μακριάς ουράς της, ειδικά στην όπισθεν. Ευτυχώς οι φωνές των περαστικών απέτρεψαν

τα χειρότερα.

Στην παγωμένη πίστα, ο οδηγός αρχικά δεν παίρνει πολλά ρίσκα. Αυτό είναι λογικό γιατί όχι μόνο η Codalunga είναι σπάνια και πανάκριβη, αλλά τριγύρω βρίσκονταν διάφορα ανεκτίμητης αξίας οχήματα όπως η Mercedes-Benz C111 ή η μοναδική Ferrari 166MM/212 Export “Uovo” του 1950. Παίρνοντας τον χρόνο του, σιγά-σιγά ήρθαν και τα γλιστρηματάκια. Η Pagani έκανε το ντεμπούτο της Codalunga το 2022 αφού δύο πελάτες προσέγγισαν την εταιρία για μια έκδοση της Huayra με μακριά ουρά. Αργότερα βρήκε άλλους τρεις αγοραστές για το ιδιόμορφο μοντέλο.

H Huayra Codalunga διαθέτει έναν twin-turbo V12 6.0 λίτρων που αποδίδει 850 ίππους και 1.100 Nm ροπής. Οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης που βγαίνουν από το πίσω μέρος είναι από τιτάνιο με κεραμική επίστρωση και ζυγίζουν μόλις 4.4 κιλά. Η Utopia είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο της Pagani. Διαθέτει υλικά αιχμής όπως το αμάξωμα που χρησιμοποιεί ανθρακονήματα που είναι 38% πιο άκαμπτα για την ίδια πυκνότητα υλικού. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν αν το αυτοματοποιημένο χειροκίνητο των επτά ταχυτήτων θα έχει ή όχι πεντάλ συμπλέκτη. Η ισχύς προέρχεται από τον ίδιο V12 αλλά με 860 ίππους για την περίσταση.

The post Υπερσπάνια Pagani Huayra Codalunga σε καλλιτεχνικό πατινάζ(vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα