382 Lamborghini στο Silverstone αποτελούν συγκέντρωση ρεκόρ

Η Lamborghini γιορτάζει φέτος τα 60ά της γενέθλια και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το πανηγυρίσει από το να συγκεντρώσει μια ποσότητα ρεκόρ μαινόμενων ταύρων. Ένα απίστευτο νούμερα από 382 ιταλικά αριστουργήματα, από κλασικές Miura έως σύγχρονες Countach μαζεύτηκαν στην πίστα του Silverstone για την Ημέρα Lamborghini. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Lamborghini

σε πίστα, πάνω από την παρέλαση των 251 μοντέλων στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία πριν δύο μήνες.

Τα αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν αρχικά σε 11 αντιπροσωπείες Lamborghini σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, με τα σχεδόν 400 supercars να κατευθύνονται στη συνέχεια προς το Silverstone. Ήταν μια τεράστια γιορτή, αρκετή για να δικαιολογήσει την παρουσία του CEO Stephan Winkelmann και του Chief Technical Officer, Rouven Mohr. Ο Mohr, ο Winkelmann και πολλά ακόμα πρωτοκλασάτα στελέχη της Lamborghini υπέγραψαν ένα ειδικό έργο τέχνης που σχεδιάστηκε για να τιμήσει την επέτειο, πριν δώσουν το έναυσμα για τον ιστορικό γύρο στην περίφημη πίστα Grand Prix.

Ο στόλος των 382 Ιταλίδων καλλονών αποτελείτο από Lamborghini όλων των σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων, αλλά δεν ήταν το μόνο αξιοθέατο της ημέρας. Μια σειρά από κλασικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της 400 GT, της Diablo, ακόμη και του εμβληματικού off-road LM 002, εκτέθηκαν στο κοινό. Κι όσοι παρασύρθηκαν από τον ενθουσιασμό κι ήθελαν να ψωνίσουν επιτόπου, παραδίπλα είχε στηθεί ένας χώρος του τομέα εξατομίκευσης Ad Personam, ώστε οι εύποροι αγοραστές να προσαρμόσουν τη νέα τους Lamborghini σύμφωνα με το γούστο τους.

Αλλού, ο Διευθυντής Σχεδιασμού Mitja Borkert εξηγούσε τη σχεδιαστική διαδικασία της εταιρίας. Διάφορες οθόνες έδωσαν επίσης στους παρευρισκόμενους μια ματιά στο μέλλον της μάρκας – ας μην ξεχνάμε ότι η Sant’Agata Bolognese εργάζεται πάνω στο πρώτο της ηλεκτρικό όχημα.

Αυτός δεν είναι ο τελευταίος εορτασμός για την 60η επέτειο που έχει προγραμματίσει η ιταλική μάρκα, καθώς θα πραγματοποιηθεί περιοδεία 150 οχημάτων στην Ιταλία που θα καταλήξει στην Piazza Maggiore στη Μπολόνια, στις 28 Μαΐου.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να είναι μία από τις κορυφαίες αγορές μας παγκοσμίως με πιστούς κι αυξανόμενους πελάτες και θαυμαστές», δήλωσε ο CEO Stephan Winkelmann. «Οι εορτασμοί μας για την 60ή επέτειό μας στο Silverstone, την πιο εμβληματική πίστα αγώνων του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι ένας ταιριαστός φόρος τιμής τόσο στην επωνυμία μας και τους ιδιοκτήτες μας, όσο και στα εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται με πάθος για τη Lamborghini και μας ακολουθούν σε εκδηλώσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η Lamborghini άδραξε επίσης την ευκαιρία για να παρουσιάσει την ολοκαίνουρια Revuelto στο κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο διάδοχος της Aventador είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μοντέλο για τη μάρκα. Παρ’ όλο που διατηρεί κινητήρα V12, η Revuelto είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της εταιρίας, χάρη στους τρεις ηλεκτροκινητήρες που συνεργάζονται με τον πανίσχυρο 12κύλινδρο.

Αυτός ο συνδυασμός παλαιών και νέων τεχνολογιών παρέχει πανίσχυρη απόδοση: 1.001 ίππους! Όπως θα περίμενε κανείς, οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε μόλις 2.5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 350 χλμ/ώρα. «Δεν σηματοδοτεί μόνο το πρώτο όχημα της Lamborghini με μπαταρία, αλλά διατηρεί πλήρως το DNA μας μας όσον αφορά τη σχεδίαση, την τεχνολογία, τις επιδόσεις και τα έντονα συναισθήματα που δημιουργεί μια Lamborghini», συνέχισε ο Winkelmann.

The post 382 Lamborghini στο Silverstone αποτελούν συγκέντρωση ρεκόρ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα