Διχασμένη προσωπικότητα: ταχύπλοο έσμιξε με Porsche των ’90

Πολύ τακτικά σάς παρουσιάζουμε ευρήματα από το Bring a Trailer, τον διασημότερο ιστότοπο για κλασικά αυτοκίνητα, αλλά το σημερινό όχημα σίγουρα δε χρειάζεται να Bring a Trailer. Αυτό συμβαίνει διότι η συγκεκριμένη δημοπρασία αφοτά ένα ταχύπλοο Craig Craft 168 Boss του 1995, μήκους 4.8 μέτρων που πουλήθηκε μαζί με το μονοαξονικό τρέιλέρ του. Εκ πρώτης όψεως λοιπόν, αυτό το όχημα δεν φαίνεται να έχει θέση στο Bring a Trailer, ούτε στο CarTalk.gr, καθώς είναι σκάφος κι όχι αυτοκίνητο.

Ναι,

Ferrari και στο νερό. Τι; Μόνο στο γκαράζ μου θα έχω;

Ωστόσο, έχει ισχυρές συνδέσεις με τον κόσμο της επίγειας κινητικότητας. Πρώτα και κύρια, μοιάζει με Porsche. Χάρη στην προσθήκη προβολέων, πίσω φώτων, πλαϊνών καθρεπτών, σημάτων και φτερών, το Craig Craft έχει τροποποιηθεί ώστε να μοιάζει σαν να βγήκε (επιπλέοντας βέβαια) από το εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας στη Στουτγάρδη.

Επίσης, ο κινητήρας του βρίσκεται στο πίσω μέρος. Ωστόσο, ο εξακύλινδρος δεν είναι επίπεδος, ούτε προέρχεται από τη Γερμανία, αλλά πρόκειται για έναν V6 4.3 λίτρων της General Motors που τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια ενός γενικού φρεσκαρίσματος που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021. Έχει λειτουργήσει για λιγότερο από τρεις ώρες από την τοποθέτησή του και το ταχύμετρο στο πιλοτήριο φτάνει μέχρι τα 80 μίλια την ώρα (129 χλμ/ώρα).

Με τέσσερα ημιμπάκετ καθίσματα κι ένα φανταχτερό εσωτερικό, όπου διακρίνονται τα γράμματα της Porsche μαζί με την BOSS, την πάροχο του στερεοφωνικού, αυτό είναι ένα ταχύπλοο που δε θες να λερώσεις με αλάτια και κακομεταχείριση. Είναι τέλειο για τους λάτρεις της Porsche που πραγματικά δεν αντέχουν την ιδέα να οδηγήσουν οτιδήποτε διαφορετικό σε ξηρά και θάλασσα, αλλά δυστυχώς πουλήθηκε χτες προς 39.000 $.

The post Διχασμένη προσωπικότητα: ταχύπλοο έσμιξε με Porsche των ’90 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα