Αρχοντική κ γρήγορη, η Μ6 είναι 35 ετών αλλά λίγων χιλιομέτρων

Έχει το παρατσούκλι ” Sharknose” για τη μυτερή προεξοχή του καπό σχεδόν μέχρι τον μπροστινό προφυλακτήρα, η Σειρά 6 βασίστηκε από την πρώτη γενιά της στη δημοφιλή Σειρά 5. Η συγκεκριμένη είναι η έκδοση M με σκληρότερες αντιστρεπτικές, διαφορετικά ελατήρια κι αμορτισέρ, που συνεπάγ0νται χαμήλωμα και καλύτερη οδική συμπεριφορά. Μόλις 1.677 κομμάτια της M6 έφτασαν στις ακτές των ΗΠΑ κι αυτό το αντίτυπο του 1987 πωλείται στο Bring a Trailer με λιγότερα από 140.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο αξιοσέβαστος

εξακύλινδρος κινητήρας S38 της BMW, που απέδιδε 255 ίππους στις 6.500 σαλ. και 330 Nm ροπής στις 4.500 σαλ. από 3.453 κ.εκ. Υπερκυβισμένος στα 3.8 λίτρα, έφτασε να αποδίδει 335 ίππους από το 1991 ως το 1995. Με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων και τελική σχέση μετάδοσης κίνησης 3.91, παρά τα 1.632 κιλά βάρος, η Μ6 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 6″. Αλλά αυτά τα νούμερα δεν εντυπωσιάζουν πια όπως τότε. Η μελωδία όμως παραμένει ξεχωριστή. Ο πωλητής συμπεριέλαβε ένα βίντεο όπου μπορούμε να ακούσουμε αυτή την υπέροχη συμφωνία των έξι κυλίνδρων.

Αντί για τους γνήσιους τροχούς και τα ελαστικά, η συγκεκριμένη M6 φοράει ένα σετ ζάντες αλουμινίου BBS 17 ιντσών με ελαστικά χαμηλού προφίλ, κάτι που θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τον χειρισμό και σίγουρα την εμφάνιση. Επιπλέον, η λάμψη των τροχών ταιριάζει υπέροχα με το μπλε αρχοντικό μεταλλικό χρώμα και τις ανοιχτόχρωμες ρίγες.

Στο εσωτερικό της M6, τα καθίσματα είναι διακοσμημένα σε μια υπέροχη απόχρωση από καφέ δέρμα και υπάρχει ένα τιμόνι M-Tech I. Δεν υπάρχουν οθόνες για να παίξετε, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένης της ηλικίας του αυτοκινήτου. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα, ενσωματωμένος υπολογιστής ταξιδίου κι εργοστασιακά εγκατεστημένο στερεοφωνικό με κασέτα.

Αυτό το υπέροχο παράδειγμα καθαρόαιμης BMW προσέλκυσε υψηλότερη προσφορά δημοπρασίας τα 27.000 $ τη στιγμή της σύνταξης του άρθρου, με 12 ώρες να απομένει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

The post Αρχοντική κ γρήγορη, η Μ6 είναι 35 ετών αλλά λίγων χιλιομέτρων appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα