Αποκτήστε ανακατασκευασμένο V8 από Indy Cars για 15 χιλιάρικα

Αν ψάχνετε να φτιάξετε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο αλλά χρειάζεστε κινητήρα, είναι η τυχερή σα μέρα. Ένας πωλητής στην Indiana των ΗΠΑ πουλάει ένα τσούρμο από ανακατασκευασμένα αγωνιστικά V8 μοτέρ από Nissan Indy Pro που απλώς περιμένουν να αγωνιστούν ξανά. Πιο συγκεκριμένα, οι κινητήρες είναι οι Nissan VK45 610A IRL (Indy

Racing League), V8 3.5 λίτρων και 32 βαλβίδων που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στη σειρά Indy Pro Racing στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές του ’00. Κάθε κινητήρας συνοδεύεται από πλήρη τεχνικά στοιχεία κι αρχεία ιστορικού, συμπεριλαμβανομένων των χιλιομέτρων και των ανακατασκευών τους. Έχουν χρησιμοποιηθεί όλα λίγο από την τελευταία τους ανακατασκευή, έχοντας γράψει μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα το κάθε ένα. Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν επίσης την απαιτούμενη καλωδίωση, αλλά όχι τις αρχικές τους ECU. Αυτή θα πρέπει να την προμηθεύσει ο κάθε αγοραστής.

Όντας πραγματικοί αγωνιστικοί κινητήρες IRL, διαθέτουν μπλοκ και κεφαλές αλουμινίου, βαλβίδες τιτανίου, μπιέλες της Carillo, ξηρό κάρτερ, custom σύστημα ψεκασμού και συμπίεση 10.5:1. Στην τρέχουσα κατάστασή τους, οι κινητήρες αποδίδουν 450 ίππους και 410 Nm ροπής, ενώ στροφάρουν μέχρι τις 8.200 σαλ. Στη σειρά Infiniti Pro του 2002, ένα αναπτυξιακό πρωτάθλημα για το Indy Racing League, αυτοί οι κινητήρες επέτρεπαν τελική ταχύτητα άνω των 360 χλμ/ώρα.

Κάθε κινητήρας κοστίζει 15.000 $ και μπορεί είτε να αποσταλεί είτε να παραληφθεί τοπικά στην Ινδιανάπολη. Ωστόσο, αυτοί είναι οι πραγματικοί αγωνιστικοί κινητήρες με πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις συντήρησης, επομένως δεν συνίσταται να πετάξετε έναν μέσα στο MX-5 σας, αν και θα του έδινε φτερά στην οδήγηση. Ωστόσο, εάν βρίσκεστε στη διαδικασία κατασκευής ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου ή ψάχνετε για ένα, η αγορά ενός από αυτούς τους κινητήρες θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Πέρα από την ισχύ τους, πρόκειται και για εξαιρετικά αξιόπιστα μηχανικά σύνολα. 

The post Αποκτήστε ανακατασκευασμένο V8 από Indy Cars για 15 χιλιάρικα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα