Συλλογή AMG και Brabus Mercedes των ’80s-’90s κόβει την ανάσα

Η Mercedes-Benz ήταν αναμφισβήτητα στο απόγειό της στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, δημιουργώντας μερικά από τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Καθώς αυτά τα οχήματα μεγαλώνουν, γίνονται όλο και πιο συλλεκτικά και μια ελάχιστα γνωστή συλλογή από αυτά βρίσκεται στο Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Late Brake Show την επισκέφτηκε πρόσφατα κι ανακάλυψε ότι περιλαμβάνει μερικές από τις πιο σπάνιες Benz που έχετε ακούσει ποτέ.

Μία από αυτές είναι μία 190E 2.3-16 του 1986 με turbo κιτ της Mosselman που την κάνει απίστευτα γρήγορη, λέει ο Neville, ο περήφανος ιδιοκτήτης.

Φαίνεται ίδια με το εργοστασιακό μοντέλο, για αυτό υπάρχουν πλάνα για να τοποθετηθεί ένα φαρδύτερο bodykit. Ο Neville δεν είναι μεγάλος λάτρης του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων, αλλά παραδέχεται ότι το υπερτροφοδοτούμενο μοντέλο της Cosworth είναι πολύ καλύτερο με τρία πεντάλ.

Ακριβώς δίπλα της βρίσκεται μία εξαιρετικά σπάνια 190E 2.6 με κιτ της AMG και μετατροπή twin-turbo της Turbo Technics. Ο ιδιοκτήτης έχει τοποθετήσει αμορτισέρ κι ελατήρια AMG για καλύτερο χειρισμό, ενώ το εσωτερικό έχει φορέσει τιμόνι της Momo. H 190E ήταν ήδη πολύ καλή στην οδήγηση, οπότε φαντάζεστε πόσο υπέροχο θα πρέπει να είναι αυτό το αυτοκίνητο.

Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας μεγέθους βρίσκεται μία 500 SEL AMG. Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο απίστευτα μοντέλα πολυτελείας που κατασκευάστηκαν ποτέ, η W126 S-Class φαίνεται απειλητική με το bodykit της AMG της δεκαετίας του ’80 και τους ιδιαίτερους τροχούς. Το γελοία ογκώδες carphone της Motorola μάς ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, όπως κι οι βελούδινες ταπετσαρίες που ταιριάζουν με το χρώμα.

Σε έναν άλλο υπόστεγο φωλιάζουν μια C124 και μια E500 Limited. Η πρώτη διαθέτει κινητήρα διπλού στροβιλοσυμπιεστή, αλλά η τελευταία είναι αυτή που μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Κατασκευασμένη μόλις τον τελευταίο χρόνο παραγωγής, η Limited είναι η απόλυτη έκφραση του σούπερ sedan που κατασκευάστηκε από την Porsche. Διαθέτει μοναδικές πινελιές όπως χαμηλωμένη ανάρτηση, ξύλινη επένδυση Birdseye Maple και ζάντες Evo 17 ιντσών. Αν σας αρέσουν οι κλασικές Mercedes, αξίζει να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο. Μπορείτε ακόμη να εντοπίσετε μερικά κλασικά αμερικάνικα και βρετανικά μοντέλα ανάμεσα στις γερμανικές ομορφιές.

The post Συλλογή AMG και Brabus Mercedes των ’80s-’90s κόβει την ανάσα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα