H Mustang έγινε SUV! Γιατί λοιπόν να μην ψηλώσει κι η Corvette;

Όλοι ψηλώνουν τελευταία, κάποτε ήταν ταμπού αλλά πλέον έχουμε crossover και SUV μοντέλα. Και δεν αναφερόμαστε σε mainstream μάρκες, αλλά και στις Porsche, Ferrari, Lamborghini, Aston Martin και Maserati. Αλλίμονο, ακόμη κι η Bentley κι η Rolls-Royce έχουν μπει σε αυτό το τριπάκι, αν και με πιο πολυτελείς κι ακριβές προτάσεις. Αλλά η Chevrolet

δεν καίγεται τόσο για τους προαναφερθέντες, όσο για το αντίπαλον δέος, το muscle car Ford Mustang που όχι μόνο ψήλωσε, αλλά κι εξηλεκτρίστηκε.

Η επίσημη Chevrolet δεν προίκισε το αγαπημένο της μοντέλο με ένα ψηλότερο αμάξωμα, αλλά επένδυσε στην υβριδική τεχνολογία. Η νέα Corvette E-Ray μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για μικρές αποστάσεις, με τον ηλεκτροκινητήρα να προσβλέπει περισσότερο σε ανώτερα δυναμικά χαρακτηριστικά (τετρακίνηση, 2.5″ για τα 0-60 μίλια = 0-97 χλμ/ώρα) και λιγότερο στην οικονομία του καυσίμου. Λέγεται μάλιστα ότι η General Motors σκέφτεται να αναβαθμίσει το λογότυπο Corvette σε υπο-μάρκα της, η οποία θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων, ένα crossover μοντέλο κι ένα τετράπορτο sedan. Προς το παρόν παραμένει στο επίπεδο της φημολογίας, αλλά δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στο μέλλον.

Όπως και να έχει, ένας εξαιρετικά ανυπόμονος ιδιοκτήτης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού δεν μπορούσε να περιμένει τόσο. Έπρεπε να αναλάβει δράση, οπότε μετέτρεψε τη δική του Corvette σε ένα πραγματικά ικανό εκτός δρόμου όχημα. Δε μιλάμε για μια απλώς ψηλότερη ανάρτηση ανάρτηση και λίγο πιο ψηλοπρόφιλα ελαστικά, άντε και με λίγο παραπάνω τακούνι. Όχι, ο ιδιοκτήτης του εικονιζόμενου αυτοκινήτου πήγε πολύ πέρα ​​από αυτό, καθώς πάντρεψε το αμάξωμα μιας Corvette γενιάς C4 με το σασί ενός άγνωστου αμερικάνικου pick-up. Πρόκειται για μια Corvette που ακόμα και με το σκαλοπάτι, το να ανέβεις στην καμπίνα της είναι ένα μικρό κατόρθωμα. Δυστυχώς έχει τραβηχτεί μόνο μία φωτογραφία του ιδιαίτερου οχήματος (στο Wenatchee της Washington), οπότε δεν έχουμε περισσότερες λήψεις και πληροφορίες για το ασυνήθιστο προξενιό.

The post H Mustang έγινε SUV! Γιατί λοιπόν να μην ψηλώσει κι η Corvette; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα