Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #7

Πρόκειται (προφανώς) για ιδιοκατασκευή που κατασκευάστηκε το 2019, χρησιμοποιώντας ένα πετρελαιοκίνητο VW Beetle του 2003 ως όχημα δότη. Το πίσω άκρο αντικαταστάθηκε από πίσω άξονα με έναν μόνο τροχό τοποθετημένο σε ένα σωληνωτό πλαίσιο. Το πίσω μέρος του αμαξώματος προέρχεται από ένα pick-up, με μια εξάτμιση τύπου φορτηγού, τοποθετημένη σε όρθια θέση.

Περνώντας στο προφίλ, τα μόνα πράγματα που θυμίζουν το Beetle είναι οι καθρέφτες, οι χειρολαβές των θυρών, η γωνία του μπροστινού παρμπρίζ και το έμβλημα της

VW στις δίχρωμες πεντάμπρατσες ζάντες. Όλα τα υπόλοιπα έχουν τροποποιηθεί εκτενώς. Οι πόρτες είναι κομμένες και βαμμένες μαύρες, ενώ η οροφή έχει διαφανή πάνελ που ρίχνουν περισσότερο φως στη διθέσια καμπίνα.

Το εσωτερικό παραμένει ως επί το πλείστον αμετάβλητο εκτός από τη στεφάνη του τιμονιού και τον λεβιέ των ταχυτήτων, που είναι  διακοσμημένα με κόκαλα. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν την πορτοκαλί επένδυση στα δερμάτινα καθίσματα και τις επενδύσεις των θυρών, αλλά και την ξύλινη επίστρωση στο κεντρικό τούνελ.

Κι αυτό μας οδηγεί στο μπροστινό μέρος, το οποίο  προέρχεται από ένα facelift Ford Focus τρίτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων, του μπροστινού προφυλακτήρα, του καπό και των μπροστινών φτερών που έχουν εξατομικευμένες προεκτάσεις προκειμένου να συνδεθούν οπτικά με το προφίλ. Το μπροστινό μέρος ανοίγει μονοκόμματα προς τα πάνω μαζί με τον προφυλακτήρα.

Η κατασκευή έχει πολλά τραχιά σημεία, συμπεριλαμβανομένων των μπροστινών θόλων που δεν είναι ευθυγραμμισμένοι με τους τροχούς, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο όταν συγχωνεύονται εξαρτήματα από δύο εντελώς διαφορετικά οχήματα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος κινητήρας turbodiesel TDi 1.9 λίτρων  που απέδιδε 101 ίππους και 240 Nm ροπής στις αρχές της δεκαετίας του ’00, προτού καταργηθεί λόγω των κανονισμών εκπομπών ρύπων. Ο κινητήρας έχει επισκευαστεί πριν από την τοποθέτησή του στο τρίκυκλο, με τον ιδιοκτήτη να αντικαθιστά την αντλία νερού, τον θερμοστάτη, τον ιμάντα χρονισμού και τα κολάρα. Από την τροποποίηση και μετά, το όχημα έχει διανύσει 10.000 μίλια (16.093 χλμ.), αν και τα πραγματικά χιλιόμετρα στην προηγούμενη ζωή του ως Beetle είναι άγνωστα.

Το «Focused Beetle» περιγράφεται ως όχημα της Άνοιξης, του Καλοκαιριού και του Φθινοπώρου, που είναι πολύ οικονομικό κι αξιόπιστο λόγω του κινητήρα ντίζελ. Σύμφωνα με τον πωλητή, κινείται στον αυτοκινητόδρομο με 75-80 mph (120-130 χλμ/ώρα) χωρίς πρόβλημα κι είναι εξοπλισμένο με cruise control, αν κι η έλλειψη παραθύρων θα είναι πρόβλημα στην υψηλή ταχύτητα.

Σύμφωνα με την καταχώριση, το όχημα βρίσκεται στο Blythewood της Νότιας Καρολίνας (ΗΠΑ) και δεν είναι πλέον διαθέσιμο, μιας και βρέθηκε κάποιος πρόθυμος να θυσιάσει 7.5 χιλιάδες δολάρια για να κυκλοφορεί με κάτι που γυρίζει κεφάλια περισσότερο από μια πορτοκαλί Lamborghini. Παρά την πολλή δουλειά και τη φαντασία που καταβλήθηκε για τη μεταμόρφωση αυτού του VW, η τιμή ακούγεται πολύ υψηλή για ένα τεμαχισμένο 20χρονο Beetle πετρέλαιο. Αλλά περί ορέξεως…

The post Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #7 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα