Ανάκληση για Lamborghini Huracan και Audi R8 λόγω ζυγαριάς

Χαλασμένη ζυγαριά στο συνεργείο, αυτό είναι το κοινό που έχουν οι Huracan και τα R8. Αναφερόμαστε σε ζυγαριά ακριβείας που μετρά την ποσότητα του λιπαντικού που πρέπει να προστεθεί στο κιβώτιο ταχυτήτων κατά τη διάρκεια του τακτικού σέρβις.

Έτσι λοιπόν, η ζυγαριά που χρησιμοποιήθηκε για τον προσδιορισμό της σωστής ποσότητας λαδιού κιβωτίου ταχυτήτων για εννέα Lamborghini Huracans και οκτώ Audi R8 ήταν ελαττωματική. Ως αποτέλεσμα, τα συγκεκριμένα μοντέλα κατέληξαν

με λιγότερο λιπαντικό στο κιβώτιο ταχυτήτων τους από αυτό που απαιτείται. Για να το διορθώσουν, οι τεχνικοί και των δύο εταιριών θα ελέγξουν τα εν λόγω μοντέλα και θα συμπληρώσουν τη στάθμη, εφόσον χρειαστεί.

Εκτός από την μη σωστή λίπανση των εξαρτημάτων και τη μεγαλύτερη φθορά τους, κι οι δύο ανακλήσεις αναφέρουν την πιθανότητα να αυξηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω της χαμηλής στάθμης λαδιού, επειδή ενδέχεται να σημειωθεί διαρροή λιπαντικού κιβωτίου ταχυτήτων. Λίγο οξύμωρο δεν ακούγεται αυτό; Πώς το λιγότερο λιπαντικό κινδυνεύει να οδηγήσει σε διαρροή;

Λοιπόν, σύμφωνα με τα έγγραφα ανάκλησης «κατά τη λειτουργία του οχήματος σε περιβάλλον πίστας, αυτό το πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του λαδιού, με αποτέλεσμα να αφρίσει και να χυθεί έξω μέσω της βαλβίδας αναπνοής, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο πυρκαγιάς». Ωστόσο, η Lamborghini σημειώνει ότι αυτό θα ήταν ένα ακραίο σενάριο.

Η ανάκληση περιλαμβάνει μοντέλα Huracan EVO 2020-2022 και Huracan STO 2020-2022, R8 Coupe 2021-2022 και R8 Spyder 2022, οπότε αν έχετε ένα από αυτά, ίσως θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον τοπικό αντιπρόσωπο για να δείτε αν επηρεάζεστε. 

The post Ανάκληση για Lamborghini Huracan και Audi R8 λόγω ζυγαριάς appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα