Επιβεβαιώθηκε, η GR Supra θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο

Μετά από χρόνια φημολογίας, η Toyota επιβεβαίωσε επιτέλους το επικείμενο ντεμπούτο μιας GR Supra με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Την είδηση ​​κοινοποίησε η Toyota Αυστραλίας μαζί με μια επίσημη φωτογραφία που δείχνει και τα τρία πεντάλ του σπορ αυτοκινήτου.

Η ανακοίνωση κατέστησε σαφές ότι «η GR Supra θα προσφερθεί σύντομα στην Αυστραλία με ένα πρόσφατα εξελιγμένο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, σχεδιασμένο για να προσφέρει μια μοναδική

δυναμική εμπειρία, ικανοποιώντας τη ζήτηση των ενθουσιωδών οδηγών», προσθέτοντας ότι «το μηχανικό κιβώτιο θα βελτιώσει το αγωνιστικό DNA με μια αγνή και μοναδική εμπειρία οδήγησης».

Η συζήτηση για τη χειροκίνητη Supra ξεκίνησε το 2019, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες μια νέα αναφορά από την Ιαπωνία αναπτέρωσε τις ελπίδες μας. Η τελευταία ανέφερε ορισμένες αναβαθμίσεις στο πλαίσιο και λιγότερα ADAS για τη χειροκίνητο GR Supra, η οποία θα μπορούσε να έρθει με τη μορφή κάποιας ειδικής έκδοσης, αλλά η Toyota παραμένει εχέμυθη σχετικά με τυχούσες αλλαγές στο σπορ μοντέλο, εκτός από την προσθήκη πεντάλ συμπλέκτη και (προφανώς) χειροκίνητου επιλογέα.

Η GR Supra βασίζεται στην BMW Z4 και ενώ το βαυαρικό αδερφάκι προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο οκτώ σχέσεων στην εξακύλινδρη έκδοση M40i (μόνο η τετρακύλινδρη έκδοση προσφερόταν με χειροκίνητο), η Toyota κάνει τη διαφορά. Η Gazoo Racing μιλάει για ένα «ολοκαίνουριο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων» που θα συνδυαστεί με τον υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο σε σειρά των 3.0 λίτρων της GR Supra που αποδίδει 387 ίππους και 498 Nm ροπής στον πίσω άξονα.

Η Toyota Αυστραλίας είπε ότι περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες, επομένως θα πρέπει απλώς να είμαστε υπομονετικοί και να μείνουμε συντονισμένοι. Ας ελπίσουμε ότι η χειροκίνητη Supra θα είναι διαθέσιμη και σε άλλες αγορές.

The post Επιβεβαιώθηκε, η GR Supra θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα