Αυτό είναι το ακριβότερο 2CV: πουλήθηκε 170.000 € κι είναι ξύλινο

Έχουμε συνηθίσει σε υψηλές τιμές πώλησης κλασικών μοντέλων που είναι εντελώς εργοστασιακά, αλλά το ακριβότερο Citroen 2CV όλων των εποχών έχει στην πραγματικότητα ελάχιστα γνήσια ανταλλακτικά. Αυτό το πλήρως λειτουργικό παράδειγμα, με αμάξωμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο, πουλήθηκε για το ποσό ρεκόρ των 170.000 €.

Το αυτοκίνητο δημοπρατήθηκε στο 35ο Garden Party του Rouillac στο Château d’Artigny στη Γαλλία.

Εμπνευσμένο από ένα Citroen 2CV του 1955, το αμάξωμά του κατασκευάστηκε από μια ποικιλία οπωροφόρων δέντρων, συμπεριλαμβανομένων κερασιών, αχλαδιών και μηλιάς, από τον επιπλοποιό Michel Robillard. Ο Γάλλος τεχνίτης άρχισε να δουλεύει πάνω στο έργο το 2011 και συνολικά ξόδεψε 5.000 ώρες. Ωστόσο, η ικανότητα της ξυλουργικής εκτείνεται πέρα ​​από αυτό που βλέπει κανείς εξωτερικά: το ταμπλό, το τιμόνι κι άλλα στοιχεία του εσωτερικού είναι όλα επίσης κατασκευασμένα από ξύλο.

Αν κι η ανοιγόμενη οροφή κι η ταπετσαρία είναι υφασμάτινες, τα αφαιρούμενα καθίσματα έχουν πλέον ξύλινο σκελετό. Μάλλον δε θα είναι τόσο άνετα όσο τα εργοστασιακά, αλλά πρέπει να εκτιμήσουμε το πόσο αφοσιώθηκε στην ξυλογλυπτική ο Robillard.

Αν κι επίσημα ονομάζεται 2CV, στην πραγματικότητα τροφοδοτείται από τον δικύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα των 602 κ.εκ. που βγήκε από ένα 3CV. Εν τω μεταξύ, βασίζεται στο πλαίσιο ενός Citroen Dyane του 1969 (το οποίο ήταν σχεδόν πανομοιότυπο με το 2CV). Καθώς όμως προς το παρόν δε διαθετεί πινακίδες για κυκλοφορία στον δρόμο, αλλά και δεδομένης της αξίας και της σπανιότητάς του, κανείς λογικός άνθρωπος δε θα το αγόραζε για να το οδηγεί.

Η Citroen μετατρέπει το Berlingo σε σύγχρονο 2CV Fourgonette

Και πράγματι, ο αγοραστής του ξύλινου 2CV, ο Jean-Paul Favand, είναι ο ιδρυτής του Musée des Arts Forains, όπου και θα το εκθέσει. Αν κι ο Robillard αποφάσισε να αποχωριστεί το 2CV του, δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα των ξύλινων αυτοκινήτων. Τώρα, σχεδιάζει να φτιάξει ένα Citroen DS21 Decapotable Chapron, το οποίο ελπίζει να ολοκληρώσει εγκαίρως για την 70η επέτειο των DS.

The post Αυτό είναι το ακριβότερο 2CV: πουλήθηκε 170.000 € κι είναι ξύλινο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα