BMW M4 GT4 καβαλάει μια Aston Martin Vantage αλλά συνεχίζει

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο αγώνας IMSA Michelin Pilot Challenge πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του IndyCar Detroit Grand Prix, και μας χάρισε ένα από τα πιο θεαματικά ατυχήματα της φετινής χρονιάς. Μια BMW M4 GT4 της Turner Motorsports πλησίασε στα φρένα μια Aston Martin Vantage προδιαγραφών GT4, λίγο αφότου η BMW M4 είχε μπει στα pits για ανεφοδιασμό κι αλλαγή οδηγού. Στο τιμόνι ήταν ο Robert

Megennis κι άρχισε αμέσως να πιέζει σκληρά για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Δυστυχώς, το παράκανε στα φρένα για τη μοναδική φουρκέτα της πίστας κι έφτασε στη στροφή με παραπάνω ταχύτητα απ’ όση έπρεπε, οπότε ήρθε σε επαφή με την #19 Van Der Steur Racing Vantage GT4 που οδηγούσε ο Rory Van Der Steur.

WHAT. JUST. HAPPENED!?

Up and over another race car!

: @peacock pic.twitter.com/Jm8samn76V

NBC Sports (@NBCSports) June 3, 2023

Το μπροστινό αριστερό μέρος της M4 καβάλησε το δεξιό πίσω μέρος της Vantage κι η υπερβολική ορμή του γερμανικού αγωνιστικού είχε ως αποτέλεσμα να την περάσει από πάνω. Ναι, ακούμπησε πάνω στην οροφή της Aston κι όταν η τελευταία ακινητοποιήθηκε, η BMW προσγειώθηκε κατά το ήμισυ σε ένα τοίχο ελαστικών πριν ξαναπέσει στην πίστα κι απομακρυνθεί. Ο τρόπος με τον οποίο η M4 πέρασε πάνω από την Aston θυμίζει κάπως τη διαβόητη στιγμή του Verstappen και του Hamilton στο Grand Prix της Monza 2021, αλλά εδώ τα αυτοκίνητα φάνηκε ότι μπορούσαν να οδηγηθούν μετά τη σύγκρουση. Φυσικά, υπήρξε μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι αποκαλύπτει το βίντεο και σύμφωνα με το Autoweek, αμφότερα τα αγωνιστικά χρειάστηκε τελικά να αποσυρθούν από τον αγώνα, αν και κατάφεραν να επιστρέψουν στα pits ίδιες δύναμεις.

Αυτό δεν ήταν το μόνο ατύχημα του Σαββατοκύριακου, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω κλιπ, με το τελευταίο να απέχει πολύ σε θέαμα σε σχέση με το παραπάνω φαντασμαγορικό καβάλημα.

RETWEET if you're watching the @DetroitGP!

Callum Ilott's day ends right at the start.

: @NBC and @Peacock pic.twitter.com/dfa5VPeHng

— INDYCAR on NBC (@IndyCaronNBC) June 4, 2023

The post BMW M4 GT4 καβαλάει μια Aston Martin Vantage αλλά συνεχίζει appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα