O LeBron James θα δώσει την εκκίνηση στις 24 Ώρες του Le Mans

Παραδοσιακά, οι διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου εκκινούσαν κυματίζοντας τη σημαία της διοργανώτριας χώρας. Οι 24 Ώρες του Le Mans είναι η τελευταία κλασική διοργάνωση που κρατά ακόμα την εθιμοτυπική διαδικασία, με μια σημαντική φιγούρα να έχει την τιμή να κυματίζει το γαλλικό τρίχρωμο, ώστε να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για περισσότερα από 60 αυτοκίνητα. Για την επετειακή έκδοση του Le Mans, που κλείνει έναν αιώνα αυτό το Σαββατοκύριακο, επιλέχθηκε ένα πραγματικά ξεχωριστό άτομο: ο LeBron

James!

Το Automobile Club de l’Ouest (ACO) ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας, ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών του NBA, θα είναι ο επίσημος εκκινητής των 24 Ωρών του Le Mans για τον φετινό αγώνα. Τα τελευταία χρόνια, οι διοργανωτές είχαν επιλέξει επίσημους εκκινητές από τον χώρο του αυτοκινήτου, αντί να κάνουν ένα άνοιγμα και σε άλλες κατηγορίες προσωπικοτήτων. Πέρσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total Energies επιλέχθηκε ως εκκινητής για να αναδείξει ότι ολόκληρος ο αγώνας λειτουργεί με 100% ανανεώσιμα καύσιμα που παράγονται από την εταιρία του. Το 2021, ο Πρόεδρος της Ferrari John Elkann προήχθη για να συμπέσει με την ανακοίνωση της επιστροφής της Ferrari στην κορυφαία κατηγορία αγώνων αντοχής.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ φέρεται να ήταν εφεδρική επιλογή πίσω από τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron. Ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός RTL ανέφερε ότι ο Macron απέρριψε την ευκαιρία να ξεκινήσει τον αγώνα ορόσημο λόγω των προκλήσεων ασφαλείας της εμφάνισης σε μια τόσο μεγάλη εκδήλωση. Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες στη Γαλλία για την αμφιλεγόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Προέδρου. Εκτός από την απειλή σωματικής βλάβης, ο Macron θα αντιμετώπιζε ασταμάτητες αποδοκιμασίες όπως ο Γάλλος Πρόεδρος François Hollande όταν εκκίνησε τον αγώνα του 2015.

Ο LeBron James, ένας μακροχρόνιος θαυμαστής των αγώνων, είναι διαθέσιμος να εμφανιστεί στο Le Mans επειδή η ομάδα του, οι Los Angeles Lakers, αποκλείστηκε από τα play off του ΝΒΑ από τους Denver Nuggets. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Σάββατο, περίπου 12 ώρες μετά τον τέταρτο τελικό του NBA μεταξύ των Nuggets και των Miami Heat.

The post O LeBron James θα δώσει την εκκίνηση στις 24 Ώρες του Le Mans appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα