Αυτή είναι η E39 M5 με τα περισσότερα χιλιόμετρα στον κόσμο

Παρ’ ότι τα αυτοκίνητα επιδόσεων έχουν δημιουργηθεί με σκοπό την οδηγική απόλαυση, πολλά από αυτά συχνά αραχνιάζουν σε γκαράζ για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Άλλα, πιο πρακτικά οχήματα όπως τα σπορ sedan ενίοτε διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα, αλλά αυτή η E39 BMW M5 βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Η ένδειξη στο οδόμετρο έχει σταματήσει στα 542.500 μίλια (ήτοι 873.069 χιλιόμετρα). Ναι, καλά διαβάσατε, πάνω από 800 χιλιάδες χιλιόμετρα σε ένα sedan

επιδόσεων BMW 20 ετών. Για να το κάνουμε λίγο πιο χειροπιαστό, είναι σα να κάνετε 21 φορές τον γύρο της Γης στον Ισημερινό ή να οδηγήσετε από τη Γη στη Σελήνη 2.27 φορές. 

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, μπορούμε να πούμε ότι παραείναι σε καλή κατάσταση, αφού ούτε το αμάξωμα ούτε το Sterling Grey έχουν σοβαρά ελαττώματα, ενώ το καφέ εσωτερικό διατηρεί το αρχικό του χρώμα και παραμένει σε μεγάλο βαθμό χωρίς ζάρες. Εκτός από το γεγονός ότι το αυτοκίνητο λείπει το καπό του (σκόπιμα, καθώς βρίσκεται σε φάση εργασιών), στην πραγματικότητα φαίνεται να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ισχυρίζεται ότι έχει τον αρχικό κινητήρα και, παραδόξως, δεν έχει ανοιχθεί ποτέ. Καθώς αρχικά απέδιδε 400 ίππους και 500 Nm ροπής, θα ήμαστε περίεργοι να δούμε πόση δύναμη εξακολουθεί να παράγει ο V8 των 4.9 λίτρων αυτής της M5 μετά από τόσα χρόνια και χιλιόμετρα. Ας ελπίσουμε ότι ο ιδιοκτήτης θα βρει λίγο χρόνο (δύσκολο με τόση οδήγηση) να επισκεφτεί ένα δυναμόμετρο.

The post Αυτή είναι η E39 M5 με τα περισσότερα χιλιόμετρα στον κόσμο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα