Αποκτήστε το πιο “αήττητο” μονοθέσιο στην Ιστορία της Formula 1

Η Ferrari έχει εδραιώσει τη φήμη της μέσα από τους αγώνες κι ένα από τα πιο σημαντικά μονοθέσια της Formula 1 που βγήκαν ποτέ από το Maranello τίθεται σε δημοπρασία. Είναι η μοναδική σας ευκαιρία να αποκτήσετε ένα αυτοκίνητο που οδήγησε ο Michael Schumacher σε τέσσερις διαφορετικές νίκες. Αυτές ήταν επίσης οι μοναδικές τέσσερις φορές που αυτό το μονοθέσιο χρησιμοποιήθηκε σε

αγώνα οπότε με ρεκόρ 4/4 νίκες, πρόκειται για το μόνο αγωνιστικό της Ferrari στη Formula 1 που έτρεξε σε τουλάχιστον τρεις αγώνες και κέρδισε σε κάθε αγώνα στον οποίο συμμετείχε.

Η αγγελία στον ιστότοπο της RM Sotheby’s αναφέρει ότι το μονοθέσιο με αριθμό πλαισίου 187 είναι το έβδομο από τα εννέα συνολικά μονοθέσια F300 που κατασκευάστηκαν εκείνη τη χρονιά. Η πρώτη από τις νίκες του ήρθε στο Καναδικό GP στις 7 Ιουνίου 1998, όπου ο Schumacher ξεκίνησε τρίτος, αλλά αναρριχήθηκε στην κορυφή. Ήταν ο έβδομος αγώνας της σεζόν κι η δεύτερη νίκη του Γερμανού εκείνη τη χρονιά.

Μέσα στον ίδιο μήνα, κέρδισε ξανά την 28η του μηνός στο Γαλλικό GP προερχόμενος από τη δεύτερη θέση. Ο Schumacher σημείωσε την τρίτη του νίκη στο Silverstone στο βρετανικό GP στις 12 Ιουλίου. Ο τελευταίος αγώνας και νίκη του αυτοκινήτου ήρθαν αργά εκείνη τη χρονιά, στις 13 Σεπτεμβρίου στη Monza στο Ιταλικό Grand Prix, όπου ξεκίνησε στην pole position. Άρα μιλάμε για ένα αήττητο και πολυνίκες μονοθέσιο στα χέρια ενός από τους καλύτερους πιλότους που πέρασαν ποτέ από τη Formula 1. Την επόμενη χρονιά, το 1999, η Scuderia Ferrari πούλησε το μονοθέσιο στον σημερινό ιδιοκτήτη και τώρα έχει έρθει η σειρά σας.

The post Αποκτήστε το πιο “αήττητο” μονοθέσιο στην Ιστορία της Formula 1 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα