Volkswagen: έξω ο Herbert Diess, μέσα ο Oliver Blume της Porsche

Οι ανατροπές στη Volkswagen συνεχίζονται, αλλά τώρα έχουν φτάσει στην κορυφαία ηγετική θέση καθώς το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρίας διόρισε τον Oliver Blume νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου. Ο Blume θα αναλάβει το νέο του πόστο την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ θα παραμείνει επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Porsche. Ταυτόχρονα, ο Herbert Diess θα παραιτηθεί «κοινή συναινέση».

Παραμένει ασαφές

πόσο κοινή ήταν πράγματι η κατάσταση, αφού ο Diess βρισκόταν υπό πίεση για σχεδόν ένα χρόνο κι η Εκτελεστική Επιτροπή του Εποπτικού Συμβουλίου συνεδρίασε πέρσι για να αποφασίσει το μέλλον του. Ο Diess επέζησε από αυτή τη δοκιμασία, αλλά φαίνεται ότι ήταν μάταιος κόπος καθώς τώρα βρέθηκε εκτός νυμφώνος.

Παραμερίζοντας τις εσωτερικές διαμάχες, ο Hans Dieter Pötsch, ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, ευχαρίστησε τον Diess και τον ρόλο που έπαιξε στη μετατροπή της Volkswagen σε ηλεκτρική δύναμη για τον 21ο αιώνα. Όπως δήλωσε, «κατά τη θητεία του ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της επωνυμίας Volkswagen Passenger Cars κι ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, ο Herbert Diess έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του μετασχηματισμού της εταιρίας. Ο Όμιλος κι οι εταιρίες του είναι βιώσιμοι πλέον για το μέλλον». Πρόσθεσε ότι το απερχόμενο στέλεχος όχι μόνο καθοδήγησε την εταιρία «μέσα από εξαιρετικά ταραγμένα νερά, αλλά εφάρμοσε επίσης μια θεμελιωδώς νέα στρατηγική».

Τα αισθήματά του απηχούν ολόκληρο το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο είπε ότι ο Diess «βρήκε μια σειρά από καινοτόμες ιδέες προϊόντων, επανασχεδίασε χαρτοφυλάκια προϊόντων και καθιέρωσε τη σαφή εστίαση στην ηλεκτροκίνηση». Του απέδωσαν επίσης «πρωτοποριακές προσεγγίσεις που βασίζονται σε πλατφόρμες καθώς κι οργανωτικές αλλαγές που οδήγησαν σε μεγαλύτερη περιφερειακή ανεξαρτησία».

Ενώ το διοικητικό συμβούλιο πρόσφερε λαμπερούς επαίνους, ο Diess έκανε πολλούς εχθρούς κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του στην κορυφή. Συγκεκριμένα, το Reuters επικαλείται πηγές που ανέφεραν ότι οι ισχυρές οικογένειες Porsche και Piech «πίεσαν για μια αλλαγή στο τιμόνι», ενώ η δημοσίευση σημείωσε ότι το συμβόλαιο του Diess δεν έληγε πριν το 2025.

The post Volkswagen: έξω ο Herbert Diess, μέσα ο Oliver Blume της Porsche appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα