Tesla Model Y χτυπάει ιδιωτικό αεροπλάνο 3.5 εκατομμυρίων $

Ένα βίντεο δημοσιεύτηκε στο Reddit δείχνει ότι κάποιος χρησιμοποίησε τη λειτουργία αυτόματου πιλότου της Tesla για να καλέσει το αυτοκίνητό του – και το παρακολούθησε να πέφτει σε αργή κίνηση σε ένα Cirrus Vision Jet 3.5 εκατομμυρίων δολαρίων που ήταν σταθμευμένο. Ακόμη και μετά την αρχική πρόσκρουση, το όχημα δεν σταματά και τελικά περιστρέφει το αεροπλάνο κατά 90 μοίρες.

Τρία άτομα μπαίνουν στο πλάνο λίγο μετά το ατύχημα και

φαίνεται ότι το άτομο με τον μαύρο ρουχισμό κρατά ένα τηλέφωνο και λογικά είναι αυτός που είχε τον έλεγχο του οχήματος εκείνη τη στιγμή.

Στο εγχειρίδιο κατόχου του Tesla Model Y αναγράφεται ότι η λειτουργία Smart Summon είναι «σχεδιασμένη για να σας επιτρέπει να μετακινείτε το μοντέλο Y στην τοποθεσία σας (χρησιμοποιώντας το GPS του τηλεφώνου σας ως προορισμό-στόχο) ή σε μια τοποθεσία της επιλογής σας, κάνοντας ελιγμούς και σταματώντας σε αντικείμενα, όταν χρειάζεται”.

Φυσικά, η Tesla προειδοποιεί ενημερώνοντας ότι “το Smart Summon έχει σχεδιαστεί και προορίζεται για χρήση μόνο σε χώρους στάθμευσης και δρόμους που βρίσκονται σε ιδιωτική ιδιοκτησία”. Η αυτοκινητοβιομηχανία επισημαίνει επίσης ότι “το Smart Summon είναι πρόγραμμα BETA” κι οι χρήστες “πρέπει να διατηρούν μια σαφή οπτική επαφή με το όχημα και να είναι προετοιμασμένοι να σταματήσουν το όχημα ανά πάσα στιγμή”.

Model Y: πώς έβαλε τα γυαλιά σε Jaguar i-Pace και BMW ix3

Η Tesla προειδοποιεί επίσης ότι “το Smart Summon μπορεί να μην αναγνωρίσει και σταματήσει σε όλα τα αντικείμενα (ειδικά τα πολύ χαμηλά αντικείμενα όπως μερικά κράσπεδα) και μπορεί να μην αντιδρά σε όλα τα οχήματα». Δεδομένου ότι το όχημα χτύπησε την ουρά του αεροπλάνου, είναι πιθανό το αμερικάνικο crossover να μην είδε το αεροσκάφος καθώς η ουρά πιθανότατα θα αναγνωρίστηκε ως “ψηλό αντικείμενο”. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για λάθος του χειριστή καθώς θα έπρεπε να είχε παρέμβει ώστε να σταματήσουν το όχημα πριν από τη σύγκρουση.

The post Tesla Model Y χτυπάει ιδιωτικό αεροπλάνο 3.5 εκατομμυρίων $ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα