Mercedes SL διαθέτει τρία πεντάλ αλλά κινητήρα με μόλις 97 κ.εκ.

Αυτή η μινιατούρα Mercedes 500SL κατασκευάστηκε από την Alpha Technology στην Κρακοβία της Πολωνίας τη δεκαετία του ’90 και πωλήθηκε στις αντιπροσωπείες της Mercedes, καθώς και στα καταστήματα παιχνιδιών FAO Schwartz. Η συγκεκριμένη, ωστόσο, πέρασε χρόνια αποθηκευμένη σε ένα ξύλινο κιβώτιο προτού την αποκτήσει ο σημερινός ιδιοκτήτης της το 2021.

Διαθέτοντας

μαύρο αμάξωμα σχεδιασμένο να μοιάζει με την R129 500SL, τροφοδοτείται από έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 97 κ.εκ. της Honda και διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων δύο ταχυτήτων με όπισθεν. Το εσωτερικό της είναι διακοσμημένο με μαύρη δερματίνη, έχει πίσω μηχανικά δισκόφρενα, χειρόφρενο, επιλογέα ταχυτήτων και τρία ποδωστήρια.

Αν κι ουσιαστικά πρόκειται για ένα καρτ, είναι αρκετά εξελιγμένη καθώς έχει σπειροειδή ελατήρια και στους τέσσερις τροχούς, ηλεκτρικό σύστημα 12 volt και τιμόνι τεσσάρων ακτίνων. Οι ζάντες φορούν ελαστικά 13×5,00–6 Duro.

Ο κινητήρας έχει ισχύ 2.5 ίππων που μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ενώ διαθέτει ντεπόζιτο καυσίμου 1.4 λίτρων, με το ηλεκτρικό σύστημα να τροφοδοτεί τα φώτα και την κόρνα. Αν και φαίνεται ότι είναι σε άριστη κατάσταση, θα χρειαστεί κάποια μηχανική εργασία πριν ξεκινήσει γιατί έχει περάσει πολλά χρόνια σε αχρηστία.

Βρίσκεται προς πώληση στο Merritt Island της Florida, προσφέρεται μέσω του Bring a Trailer μαζί με το κιβώτιο και τα εργοστασιακά έγγραφα. Η υψηλότερη προσφορά, όπως γράφεται, είναι στα (δελεαστικά για τον πωλητή) $7.669.

The post Mercedes SL διαθέτει τρία πεντάλ αλλά κινητήρα με μόλις 97 κ.εκ. appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα