Sián FKP 37 κανονικής κλίμακας από 400.000+ κομματάκια LEGO

Αν θεωρούσατε το μονοθέσιο της McLaren ως αριστούργημα και δύσκολο στην κατασκευή, με τα 288.315 μεμονωμένα τουβλάκια LEGO , τώρα τα νούμερα είναι πολύ πιο εντυπωσιακά. Η Sián κατασκευάστηκε από περισσότερα από 400.000 κομμάτια και χρειάστηκε 5.370 ώρες εξέλιξης καθώς και 3.290 ώρες παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι απαιτήθηκαν σχεδόν 224 ημέρες για να ολοκληρωθεί κι είναι κατασκευασμένη από 154 διαφορετικούς

τύπους τεμαχίων LEGO Technic, συμπεριλαμβανομένων 20 που διαμορφώθηκαν ειδικά για αυτό το μοντέλο.

Η ομάδα απαρτίστηκε από «15 ειδικούς σχεδιασμού, μηχανικής και κατασκευής από την ομάδα LEGO» στην Τσεχία. Το μοντέλο διαθέτει λειτουργικά εμπρός και πίσω φώτα κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από κομμάτια LEGO Technic. Επιπλέον, το αυτοκίνητο χρησιμοποίησε επίσημη βαφή της Lamborghini, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ελκύει το μάτι. Πέρα από όμορφο, είναι σίγουρα βαρύ, αφού ζυγίζει 2.200 κιλά, το οποίο είναι στην πραγματικότητα σημαντικά περισσότερα από το κανονικό μοντέλο δρόμου που περιορίζεται στα 1.595 κιλά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν αγνοήθηκε το εσωτερικό, καθώς διαθέτει σπορ καθίσματα και flat bottom τιμόνι με σήμα της Lamborghini.

Το μοντέλο σε κλίμακα 1:1 θα εκτίθεται στο Museo Automobili Lamborghini στη Sant’Agata Bolognese μέχρι τις 6 Οκτωβρίου κι η Lena Dixen της LEGO είπε: «Οι σχεδιαστές μας αγαπούν τις προκλήσεις, οπότε μπορείτε να φανταστείτε πόσο χάρηκαν όταν τους ζητήσαμε να δουλέψουν σ’ αυτό το μοντέλο».

The post Sián FKP 37 κανονικής κλίμακας από 400.000+ κομματάκια LEGO appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα