Porsche 911 Sport Classic: να γιατί είναι η πιο ποθητή 911 σήμερα!

Ποια είναι η πιο οδηγοκεντρική 911; Μία που θα έχει έναν εξαιρετικά δυνατό κινητήρα συνδυασμένο με χειροκίνητο κιβώτιο και πίσω κίνηση (μία GT3, ας πούμε), αλλά χωρίς την κραυγαλέα αισθητική των GT μοντέλων. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει η Sport Classic! Χρησιμοποιεί τον ίδιο twin-turbo flat-six των 3.7 λίτρων που κινεί τις 911 Turbo και Turbo S, ωστόσο, η απόδοση είναι ελαφρώς μειωμένη στους 550 ίππους και τα 600 Nm ροπής (580 ίπποι για

την Turbo και 650 για την Turbo S), ώστε να μην υπάρξει εσωτερικός κανιβαλισμός. Η Sport Classic ξεχωρίζει από τις ισχυρότερες αδερφές της κι επειδή διαθέτει μηχανικό κιβώτιο επτά σχέσεων κι είναι πισωκίνητη.

Ο Zack Klapmann από το The Smoking Tire είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το νέο μοντέλο και σημειώνει ότι αν και δε διαθέτει το εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο που θα βρείτε στην 911 GT3, εξακολουθεί να είναι ένα καλό κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά όχι εξαιρετικό. Έπειτα, υπάρχουν τα φρένα, τα οποία αρέσουν ιδιαίτερα στον δοκιμαστή. Αυτά τα φρένα αποτελούνται από κεραμικούς δίσκους και στις τέσσερις γωνίες με δεκαπίστονες δαγκάνες εμπρός και εξαπίστονες πίσω. Αυτό δίνει στο σπορ αυτοκίνητο περισσότερη από αρκετή δύναμη πέδησης, ωθώντας τον Klapmann να πει ότι δαγκώνει σα μεγάλος λευκός καρχαρίας.

Ο συνδυασμός του συστήματος μετάδοσης κίνησης της 911 Turbo, του χειροκίνητου κιβωτίου επτά σχέσεων και της κίνησης στους πίσω τροχούς δημιουργεί μια οδηγική εμπειρία πολύ διαφορετική από την Turbo. Το εσωτερικό της 911 Sport Classic είναι ένα πραγματικό αριστούργημα. Τα καθίσματα συνοδεύονται από μοτίβο Houndstooth κάνουν αντίθεση στο Classic Cognac δέρμα στο κάτω μισό του ταμπλό και τα πάνελ των θυρών. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τον ψηφιακό ταμπλό οργάνων, το ρολόι Sport Chrono, τα ανάγλυφα προσκέφαλα και την πλακέτα με σειριακό αριθμό. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Klapmann είναι πραγματικός θαυμαστής αυτής της καμπίνας.

The post Porsche 911 Sport Classic: να γιατί είναι η πιο ποθητή 911 σήμερα! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα