Shelby Cobra CSX4000: σπανιότατη, αντρική και πολύ αστραφτερή!

Το να δεις από κοντά μια πραγματική Cobra είναι ήδη κάτι που θα θυμάσαι για καιρό. Τούτη δω όμως είναι λίγο παραπάνω εκτυφλωτική. Πρόκειται για μια γνήσια CSX4000, δηλαδή μία από τις 40 Cobra που κατασκευάστηκαν στις αρχές του αιώνα μας ως φόρος τιμής στο αρχικό μοντέλο. Η συγκεκριμένη είναι το νούμερο 29 κι η σπανιότητά της αυξάνεται περαιτέρω, αφού μόνο πέντε ήταν στην απόχρωση γυαλισμένου μετάλλου.

Το εξωτερικό του αυτοκινήτου είναι πραγματικά ένα αξιοθέατο χάρη στα αστραφτερά

πάνελ αλουμινίου που αναδεικνύουν κάθε πτυχή και καμπύλη του εμβληματικού σχεδιασμού. Το εξωτερικό φινίρισμα συμπληρώνουν οι ζάντες Trigo 15 ιντσών με vintage αγωνιστικά ελαστικά Goodyear Eagle Billboard, αλλά κι οι βροντόφωνες εξατμίσεις στα πλάγια.

Την κίνηση εξασφαλίζει ένας Stroker V8 427 κυβικών ιντσών (7.0 για την αποδώ μεριά του Ατλαντικού) που αποδίδει 540 ίππους και 739 Nm ροπής. Αυτός ο κινητήρας διαθέτει δύο τετραπλά καρμπυρατέρ Holley και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων που κινεί τους πίσω τροχούς.

Η αγγελία σημειώνει ότι φοράει δισκόφρενα της Baer και στους τέσσερις τροχούς κι ότι έχει ρυθμιζόμενα coilovers. Έχει επίσης εξοπλιστεί με πίσω διαφορικό Shelby/Dana 44. Λανθασμένα αναφέρει ότι είναι μοντέλο του 1965, ενώ γνωρίζουμε ότι κατασκευάστηκε 40 χρόνια αργότερα.

Μια ματιά στο εσωτερικό της καμπίνας αποκαλύπτει μαύρες δερμάτινες επενδύσεις σε όλο το ταμπλό και τα καθίσματα. Υπάρχει επίσης ένα τριάκτινο τιμόνι με ξύλινο πλαίσιο και το ταμπλό έχει υπογραφεί προσωπικά από τον Carroll Shelby.

Η καταχώριση δεν παρέχει λεπτομέρειες ιδιοκτησίας για το αυτοκίνητο, ούτε πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει. Μια μικρή έρευνα αποκαλύπτει ότι πουλήθηκε για 205.000 $ από το Bring a Trailer τον Αύγουστο του 2020, ενώ τότε είχε 1.800 μίλια (3.000 χιλιόμετρα) στο οδόμετρο.

The post Shelby Cobra CSX4000: σπανιότατη, αντρική και πολύ αστραφτερή! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα