Saab 95: αποκτήστε την πρακτική κλασική γοητεία των 56 ετών !

Αυτό είναι ένα Saab 95 Station Wagon του 1967 κι ενώ μπορεί να μην το έχετε ξανακούσει ποτέ (ειδικά αν είστε νεότερος), θα μπορούσε να πουληθεί έως και 60.000 δολάρια. Ξεκίνησε τη ζωή του στην California των ΗΠΑ και πέρασε μερικά χρόνια απολαμβάνοντας τον ήλιο πριν τοποθετηθεί σε ξηρή αποθήκευση και διατηρηθεί εκεί για περισσότερα από 20 χρόνια. Η Broad Arrow Auctions δηλώνει ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης μετέφερε το αυτοκίνητο στην

ανατολική ακτή των ΗΠΑ για να υποβληθεί σε εργασίες για μια ολοκληρωμένη αποκατάσταση.

Η αγγελία αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής, τόσο ο κινητήρας όσο και το κιβώτιο ταχυτήτων επισκευάστηκαν σύμφωνα με τις εργοστασιακές προδιαγραφές. Επιπλέον, η αρχική βαφή του αυτοκινήτου αφαιρέθηκε κι αντικαταστάθηκε με μια απόχρωση Maroon από τη χρωματική παλέτα της Mercedes-Benz. Σε σύγκριση με τα σύγχρονα station, το Saab 95 είναι αρκετά μαζεμένο σε διαστάσεις, αλλά καταφέρνει να κάνει εντύπωση χάρη στην ενδιαφέρουσα σχεδίαση και τις περίτεχνες λεπτομέρειες. Μπροστά υπάρχει μια μάσκα με φινίρισμα χρωμίου, καθώς και στρογγυλοί προβολείς και πρόσθετοι προβολείς τοποθετημένοι στον μπροστινό προφυλακτήρα χρωμίου. Οι ζάντες μοιάζουν εμπνευσμένες από μπάλα ποδοσφαίρου, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα στρογγυλά φώτα που δεν ανασηκώνονται με το πορτ-μπαγκάζ αλλά στεγάζονται σε ένα τμήμα του αμαξώματος με τριγωνικό σχήμα.

Η καταχώρηση σημειώνει ότι αυτό το Saab 95 Station Wagon είναι εξοπλισμένο με την προαιρετική τρίτη σειρά καθισμάτων που βλέπει προς τα πίσω, που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είναι επταθέσιο. Ίσως το μόνο επταθέσιο που είχε μόνο δύο πόρτες επιβίβασης επιβατών! Η ισχύς παρέχεται από έναν V4 κινητήρα της Ford που απέδιδε 65 ίππους όταν ήταν καινούριος και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων. Αν και λογικά δεν εντυπωσιάζεστε από το νούμερο της ισχύος, είναι πολύ μεγαλύτερο από τους 38 ίππους που παρήγαγε το τρικύλινδρο δίχρονο σύνολο με το οποίο πωλήθηκε επίσης το 95.

The post Saab 95: αποκτήστε την πρακτική κλασική γοητεία των 56 ετών ! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα