Η Λετονία στέλνει κατασχεμένα Ι.Χ. μεθυσμένων στην Ουκρανία

Στη χώρα μας, τα αυτοκίνητα που κατάσχονται για οποιονδήποτε λόγο καταλήγουν στις δημοπρασίες που διεξάγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο ΔΔΔΥ (Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού – πρώην ΟΔΔΥ). Η διαδικασία είναι παρόμοια και σε άλλες χώρες, αλλά όχι σε όλες: η Λετονία έχει καταλήξει σε μια νέα προσέγγιση. Αντί να πουλήσει τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα, η κυβέρνηση τα προετοιμάζει για πόλεμο και τα στέλνει στον ουκρανικό στρατό.

Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε πρόσφατα από τη νέα

κυβέρνηση συνασπισμού της Λετονίας, χρησιμοποιεί αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν από συλλήψεις οδηγών σε κατάσταση μέθης. Προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό της Λετονίας Krisjanis Karin κι υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αυτή τη στιγμή προετοιμάζει το πρόγραμμα.

Η ιδέα προήλθε από ένα λετονικό κοινωνικό κίνημα γνωστό ως Twitter konvojs/NGO Agendum, το οποίο έχει ήδη παραδώσει περισσότερα από 1.000 αυτοκίνητα στον ουκρανικό στρατό. Στη Λετονία, οι μεθυσμένοι οδηγοί χάνουν τα αυτοκίνητά τους αν συλληφθούν να οδηγούν με συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα άνω του 1.5 mg/λίτρο. Αρχικά, τα αυτοκίνητα δημοπρατούνταν από την Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων. Ωστόσο, η νέα πρόταση τα καθιστά διαθέσιμα στην Ουκρανία, αναφέρει το Insider.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ένας αριθμός φιλανθρωπικών οργανώσεων έχουν δωρίσει χρήματα, προμήθειες ή οχήματα στην πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας. Αγροτικά φορτηγά, επαγγελματικά οχήματα και σχεδόν οτιδήποτε κυκλοφορεί έχουν σταλεί στη χώρα και έχουν μετασκευαστεί για στρατιωτική χρήση. Σε πόλεις όπως το Lviv, οι εθελοντές συγκολλούν χαλύβδινες πλάκες κι άλλες ενισχύσεις στα οχήματα πριν τα στείλουν στη μάχη.

Οι φιλανθρωπικές δωρεές είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους τα αυτοκίνητα κι οι αυτοκινητοβιομηχανίες βοηθούν στις προσπάθειες ανακούφισης της Ουκρανίας. Κατασκευαστές όπως η Ferrari, η Porsche κι η Nissan έχουν δωρίσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ έκαστος, ενώ άλλοι βοήθησαν στη μεταφορά αγαθών για την προσπάθεια. Εν τω μεταξύ, εταιρίες όπως η Ford, η Honda, η Toyota κι η Lamborghini  έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος.

The post Η Λετονία στέλνει κατασχεμένα Ι.Χ. μεθυσμένων στην Ουκρανία appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα