Porsche 944 με κινητήρα Tesla: γιατί τα ηλεκτρικά να είναι βαριά;

Η αρχική έκδοση της 944 δεν είχε υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Αντίθετα, είχε έναν τετρακύλινδρο 2.5 λίτρων που μοιραζόταν πολλά εξαρτήματα με τον V8 που τοποθετήθηκε στην 928. Η Porsche αναγνώρισε την ανάγκη για περισσότερη ισχύ από νωρίς κι έτσι δημιουργήθηκε η 944 Turbo, εσωτερικά γνωστή με τον κωδικό 951. Απέδιδε 220 ίππους και στη συνέχεια 250, ενώ χάρη στην τέλεια κατανομή βάρους 50/50, θεωρείται ένα εξαιρετικό

σπορ μοντέλο.

Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες 944 Turbo αναζητούν περισσότερη ισχύ κι ο συγκεκριμένος κατέληξε στην ηλεκτροκίνηση. Επιλέχθηκε ένας κινητήρας από Tesla με απόδοση 300 ίππους στους πίσω τροχούς, οι οποίοι αποδίδονται ακαριαία, χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις να σπουλάρει το τούρμπο. Αυτό που είναι ίσως ακόμη πιο σοκαριστικό είναι ότι η ομάδα της Electric Classic Cars (τη θυμάστε από την ηλεκτρική Teslarossa) κατάφερε να διατηρήσει το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου σχεδόν ίδιο με το αρχικό μοντέλο, αφού τοποθετήθηκε σχετικά μικρή μπαταρία, μόλις 48 kWh. Μέρος της οποίας τοποθετήθηκε στο πίσω μέρος για να διατηρήσουν την ομοιόμορφη κατανομή βάρους της 944.

Teslarossa, αντικαθιστά τον 12κύλινδρο με ηλεκτροκινητήρα (vid)

Παρ’ όλες τις τροποποιήσεις, ποτέ δεν θα ξέρετε ότι αυτή δεν είναι μια κανονική Porsche από την εμφάνισή της, αφού δεν έχει αλλάξει το παραμικρό. Ακόμα κι ο πίσω χώρος αποσκευών παραμένει αμετάβλητος.

Το αποτέλεσμα καθιστά σαφές ότι τα ηλεκτρισμένα restomod δε χρειάζεται να είναι βαρέων βαρών, που μπορούν να πάνε γρήγορα μόνο στην ευθεία. Αν και δεν έχουμε συγκεκριμένη συνολική αυτονομία, εικάζουμε ότι θα ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα με εμπνευσμένη οδήγηση.

Αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για μια απολαυστική διαδρομή το Σαββατοκύριακο, άλλωστε πρόκειται για όχημα ελευθέρου χρόνου κι όχι για ταξίδια. Επιπλέον, το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης θα αποδειχθεί πιο αγχολυτικό στη μελλοντική συντήρηση σε σχέση με τον εργοστασιακό κινητήρα βενζίνης.

The post Porsche 944 με κινητήρα Tesla: γιατί τα ηλεκτρικά να είναι βαριά; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα