O James May μαθαίνει να οδηγεί σαν βέρος Ιταλός στη Ρώμη (vid)

Ο James May ήταν επί μακρόν υποστηρικτής αυτού που αποκαλούσε «χριστιανική αυτοκίνηση», στην οποία το να είσαι ευγενικός, να επιτρέπεις στους άλλους να περνούν μπροστά σου και γενικά να είσαι συγκαταβατικός, στην πραγματικότητα κάνει την οδήγηση πιο ευχάριστη. Όπως αποδεικνύεται, αν προσπαθήσετε να ασκήσετε τη «χριστιανική αυτοκίνηση» στη Ρώμη, μάλλον θα συνεχίσετε να ταΐζετε τα λιοντάρια.

Στο πιο πρόσφατο βίντεο που προωθεί τη νέα του σειρά,

James May: Our Man In Italy, παίρνει ένα μάθημα οδήγησης από μια Ρωμαία ηθοποιό που ονομάζεται Guia Scognamiglio. Αν κι επιμένει να τον οδηγήσει στη Ρώμη, του παραδίδει το τιμόνι ενός Fiat Panda και κάθεται στο κάθισμα του συνοδηγού. Όταν τελικά αναλαμβάνει τα ηνία, ο May μετατρέπεται από Captain Slow σε Captain Aggro και σχεδόν αμέσως γίνεται ανυπόμονος, προκαλώντας πανικό στην Scognamiglio. Στριφογυρίζει στη θέση της ακριβώς όπως ένας γονιός που διδάσκει στο παιδί του να οδηγεί για πρώτη φορά.

«Η άποψή μας στη Βρετανία είναι ότι η οδήγηση στη Ρώμη είναι τρελή. Είναι πολύ έξαλλη, υπάρχουν χιλιάδες παλιά 500αράκια που θα πεταχτούν μπροστά σου», λέει στο βίντεο, εξηγώντας ίσως γιατί γίνεται τόσο επιθετικός πίσω από το τιμόνι. Αυτό που ξεκινά ως μάθημα οδήγησης για τον May, γίνεται γρήγορα μάθημα ανάγνωσης της ρωμαϊκής γλώσσας του σώματος. Όχι μόνο για τη στενοχώρια της Scognamiglio, αλλά και για τα πλούσια εκφραστικά σήματα των χεριών των οδηγών της Ρώμης.

Από ένα απλά σηκωμένο χέρι που εκφράζει απογοήτευση, στο στρίψιμο όρθιου χεριού (σα να βιδώνει μια λάμπα) που δηλώνει σκεπτικισμό, στο κούνημα του ενός χεριού για να εκφράσει τη δυσαρέσκια για την οδήγηση του άλλου και τη στάση του απέναντι σε θέματα ασφάλειας. Αποδεικνύεται ότι, ακόμα κι αν όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί, η περιήγηση στη Ρώμη δεν είναι για τους αδύναμους.

The post O James May μαθαίνει να οδηγεί σαν βέρος Ιταλός στη Ρώμη (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα