Νέο Suzuki Alto: οικονομικό, ευρύχωρο, με τιμή μόλις 5 χιλιάρικα!

Η Maruti Suzuki παρουσίασε το ολοκαίνουριο Alto K10, ένα προσιτό αστικό μοντέλο για την ινδική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τελείως διαφορετικό μοντέλο από το ιαπωνικών προδιαγραφών Alto, παρά την ίδια ονομασία. Με 165 χιλιοστά μικρότερο μήκος από το Celerio, τοποθετείται σε χαμηλότερη θέση στην προϊοντική πυραμίδα της Suzuki. To Alto

K10 έχει μήκος 3.530 χιλιοστά, πλάτος 1.490, ύψος 1.520 και μεταξόνιο 2.380.

Οπτικά, το νέο μοντέλο υιοθετεί πιο μοντέρνα εμφάνιση, με πιο απαλές γραμμές και περισσότερες καμπύλες από τον προκάτοχό του. Το μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη κυψελοειδή μάσκα και χαριτωμένους προβολείς αλογόνου που φαίνονται παρόμοιοι αλλά λιγότερο επιθετικοί από του Hyundai i10. Το προφίλ έχει πιο καθαρές γραμμές από πριν, αλλά δε φαίνεται τόσο αρμονικό όσο το Celerio, ενώ οι μικροσκοπικοί τροχοί 13 ιντσών δε βοηθούν στις αναλογίες. Το μοντέλο προσφέρεται σε έξι χρώματα, με δύο προαιρετικά εξοπλιστικά πακέτα – το Impacto με πολύχρωμες πινελιές και το Glinto με τόνους χρωμίου.

Το εσωτερικό είναι εκσυγχρονισμένο αν κι η φιλική προς την τσέπη φύση του είναι εμφανής στα σκληρά πλαστικά. Η οθόνη αφής infotainment 7 ιντσών είναι μια ευχάριστη αναβάθμιση και παρέχει πλοήγηση και πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας όπως το Apple CarPlay και το Android Auto. Το τιμόνι προέρχεται από το Celerio, ο πίνακας οργάνων διαθέτει ψηφιακό ταχύμετρο και το ηχοσύστημα έχει τέσσερα ηχεία. Η καμπίνα φαίνεται ευρύχωρη για το αποτύπωμα του οχήματος, με πέντε ζώνες ασφαλείας, αν και το περιορισμένο πλάτος την καθιστά πιο κατάλληλη για δύο ενήλικες στο πίσω κάθισμα. Το κιτ ασφαλείας από την άλλη είναι αρκετά βασικό, με μόλις δύο αερόσακους, ABS, EBD, αισθητήρες στάθμευσης για οπισθοπορεία κι αυτόματο κλείδωμα πόρτας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το Alto K10 βασίζεται πλέον στην πλατφόρμα Heartect, όπως και τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα της Suzuki, καθιστώντας το ασφαλέστερο και πιο τεχνολογικά προηγμένο από τον προκάτοχό του. Κάτω από το καπό βρίσκεται η πιο πρόσφατη έκδοση του βενζινοκινητήρα K-Series 1.0 λίτρων που αποδίδει 67 ίππους και 89 Nm ροπής, όπως ακριβώς στο Celerio. Η ισχύς μεταδίδεται στον μπροστινό άξονα είτε με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων είτε με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το Maruti Suzuki Alto K10 είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στην Ινδία. Η τιμολόγηση ξεκινά από τις 399.000 ρουπίες Ινδίας (5.000 $) για τη βασική έκδοση και μπορεί να φτάσει έως τις 584.000 ρουπίες Ινδίας (7.319 $) για το πλούσιο μοντέλο.

The post Νέο Suzuki Alto: οικονομικό, ευρύχωρο, με τιμή μόλις 5 χιλιάρικα! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα