Land Rover ‘Q40’ Defender, εμπνευσμένο από το διάσημο Chinook

Η Tecniq, βρετανικός βελτιωτικός οίκος, αποκάλυψε ένα Land Rover Defender που εμπνέεται από το ελικόπτερο Chinook, το μακροβιότερο αεροσκάφος που χρησιμοποιείται από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Αγγλίας.

Αυτό το ειδικό Land Rover είναι γνωστό ως Q40 Defender και θα δημοπρατηθεί από την Bonhams τον Σεπτέμβριο, με τα έσοδα να δωρίζονται στη Βρετανική Αεροπορία. Το Defender έχει υποστεί πολλές τροποποιήσεις, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ενώ έχει

τοποθετηθεί ένας ισχυρός σύγχρονος κινητήρας.

Από οπτική άποψη, η Tecniq έχει εφαρμόσει διαφορετικές αποχρώσεις γυαλιστερού και ματ σκούρου πράσινου χρώματος στο Defender για να ταιριάζει με το καμουφλαρισμένο εξωτερικό του Chinook. Το βρετανικό off-road επωφελείται επίσης από μια μοναδική μάσκα από ανθρακονήματα, προεκτάσεις στα φτερά κι αεραγωγό στο καπό. Η Tecniq το εξόπλισε με νέες χειρολαβές θυρών από ανοδιωμένο αλουμίνιο και το διακόσμησε με ένα γραφικό εμπνευσμένο από τα σήματα της ιπτάμενης στολής που χρησιμοποιούνται από το πλήρωμα του Chinook.

Κάτω από το εντυπωσιακό εξωτερικό κρύβεται ένας τετρακύλινδρος turbo κινητήρας EcoBoost 2.3 λίτρων της Ford που έχει επανασχεδιαστεί κι αποδίδει τώρα 307 ίππους και 432 Nm ροπής. Το κιβώτιο είναι αυτόματο έξι σχέσεων. Η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη κι έχουν αλλαχθεί οι αντιστρεπτικές ράβδοι.

Το φρενάρισμα έχει επίσης βελτιωθεί με εξαπίστονες δαγκάνες και δίσκους 345 χιλιοστών μπροστά και τετραπίστονες με δίσκους 330 χιλιοστών πίσω.

Εκτεταμένες εργασίες έχουν γίνει και στο εσωτερικό. Διαθέτει ελαφριά αγωνιστικά καθίσματα από ανθρακονήματα με ραμμένο στο χέρι δέρμα, καθώς κι επανασχεδιασμένο τιμόνι. Ενώ η μπροστινή σειρά είναι φινιρισμένη κυρίως σε μαύρο δέρμα, στη μεσαία κυριαρχεί το λευκό, συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων, της κεντρικής κονσόλας, των πάνελ των θυρών και της οροφής.

«Το Q40 Defender γεννήθηκε για να τιμήσει όλα όσα είναι υπέροχα στο Chinook, επιδεικνύοντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις και τις μηχανολογικές δυνατότητες της Tecniq και για να υποστηρίξει το σπουδαίο έργο που επιτελείται από τη Royal Air Forces Association», δήλωσε ο ο Nigel Lempriere, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του βρετανικού οίκου. «Το ελικόπτερο είναι πραγματικά εμβληματικό και το Q40 Defender είναι ο τρόπος μας να γιορτάσουμε το ορόσημο των 40 χρόνων υπηρεσίας στη χώρα μας, έχοντας διαδραματίσει τόσο κομβικό ρόλο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο».

The post Land Rover ‘Q40’ Defender, εμπνευσμένο από το διάσημο Chinook appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα