Hyundai Nexo: κίνδυνος κι ανάκληση για διαρροή υδρογόνου

Η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να ερευνά ένα πιθανό πρόβλημα που αφορά το Nexo, όταν ένα μοντέλο του 2019 έπιασε φωτιά σε σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου στη Νότια Κορέα. Μια ανάλυση αυτού του περιστατικού αποκάλυψε ότι το υλικό από το φίλτρο του δοχείου εισαγωγής καυσίμου αποκολλήθηκε λίγο μετά την ολοκλήρωση της τροφοδοσίας με αποτέλεσμα να διαρρεύσει υδρογόνο. Στη συνέχεια σημειώθηκε μικρή φωτιά αφού ο ιδιοκτήτης εκτόξευσε στατικό ηλεκτρισμό όταν ήρθε σε επαφή με την τάπα τροφοδοσίας. Ευτυχώς, το σύστημα πυρόσβεσης

του σταθμού ανεφοδιασμού έσβησε γρήγορα τη φωτιά.

Η έρευνα της Hyundai αποκάλυψε ότι το υλικό του φίλτρου του δοχείου μπορεί να αποκολληθεί αμέσως μετά τον ανεφοδιασμό και ότι αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Η αυτοκινητοβιομηχανία γνωρίζει μόνο ένα (το συγκεκριμένο) περιστατικό που σχετίζεται με το παραπάνω σφάλμα και έχει προβεί σε ανάκληση, η οποία αφορά συνολικά 54 μοντέλα Nexo στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλα κατασκευάστηκαν μεταξύ 10 Αυγούστου 2019 και 17 Δεκεμβρίου 2019.

Γιατί οι κακοποιοί της Αυστραλίας τρέμουν το υδρογόνο;

Οι κάτοχοι θα χρειαστεί να μεταβούν στην τοπική αντιπροσωπεία της Hyundai, όπου η υποδοχή εισόδου του υδρογόνου θα αντικατασταθεί χωρίς κόστος. Η εταιρία θα αποζημιώσει επίσης ιδιοκτήτες που έχουν πληρώσει προηγουμένως για την επίλυση του ζητήματος.

The post Hyundai Nexo: κίνδυνος κι ανάκληση για διαρροή υδρογόνου appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα