Ηλεκτροκίνητη Alfa Romeo Spider: στην πυρά ή στα ουράνια; (vid)

Τον έχετε μισήσει, τον έχετε καταραστεί, είναι ο (γνωστός πλέον) Richard της Electric Classic Cars, η οποία βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο κι έχει μετατρέψει δεκάδες ιστορικά οχήματα σε ηλεκτροκίνητα. Είχε ξεσηκώσει μήνη στα σχόλια στο Facebook του CarTalk.gr, όταν τον πρωτοπαρουσιάσαμε στη μετατροπή της Teslarossa. Θυμίζουμε: πήρε μια 12κύλινδρη Ferrari Testarossa

και τη μετέτρεψε σε ηλεκτρική, κάτι που θεωρήθηκε ιεροσυλία από τους περισσότερους. 

Το επόμενό του project έτυχε ηπιότερης υποδοχής, αφού πήρε μια Porsche 944 (τετρακύλινδρη, οπότε δε διέπραξε τόσο μεγάλη ύβρη), την έκανε ηλεκτρική αλλά χωρίς να αυξηθεί το βάρος της. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σήμερα όμως αναμένεται να ξανανοίξει τον ασκό του Αιόλου, αφού θα τα βάλει με τους Alfisti! Η Spider κινείται πλέον από έναν κινητήρα NetGain HyPer 9 κι αντικαθιστά τον τετρακύλινδρο των 2.0 λίτρων που απέδιδε 126 ίππους και 166 Nm ροπής. Η ηλεκτρική μετατροπή παρέχει παρόμοια ισχύ με περισσότερη ροπή.

Η μπαταρία προέρχεται από ένα Tesla Model S, είναι μέρος της αρχικής κι έχει χωρητικότητα 35 kWh, αρκετή για να προσδώσει αυτονομία περίπου 200 χιλιομέτρων, παραπάνω από όσο χρειάζεται ο κάτοχος της ιστορικής Alfa για την κυριακάτικη βόλτα του. Για να διατηρηθεί η αρχική κατανομή βάρους του αυτοκινήτου, κάποια κελιά της μπαταρίας έχουν τοποθετηθεί μπροστά και κάποια πίσω. Όχι μόνο αυτό, αλλά η ηλεκτρική Spider διατηρεί επίσης ένα απόβαρο που φέρεται να είναι πολύ κοντά στο αρχικό.

Ο Richard κάνει πάντα προσεγμένες και πλήρεις μετατροπές κι η Spider δεν είναι εξαίρεση. Το βύσμα φόρτισης βρίσκεται στη θέση του αρχικού στομίου πλήρωσης καυσίμου, ένας κυκλικός επιλογέας έχει αντικαταστήσει τον χειροκίνητο μοχλό αλλαγής ταχυτήτων, ενώ τα όργανα δείχνουν πλέον μετρήσεις για amps αντί για στις στροφές του κινητήρα, θερμοκρασία του ηλεκτροκινητήρα αντί για θερμοκρασία του δίλιτρου βενζίνης και ποσοστό φόρτισης αντί για τη στάθμη καυσίμου. Υπάρχει ηλεκτρική θέρμανση και λειτουργία eco που μαλακώνει την επιτάχυνση κι αυξάνει την ανάκτηση ενέργειας όταν αφήνετε το γκάζι (ναι, αυτό το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης πέδηση με ανάκτηση).

Όσο για το πώς είναι στην οδήγηση, ο Richard αναφέρει ότι έχει φανταστική οδική συμπεριφορά, αλλά και πολύ αβίαστη και ξεκούραστη λειτουργία. Ο γενικότερος χαρακτήρας παρομοιάστηκε με ένα εργοστασιακό Mazda Miata με την έννοια ότι είναι πολύ προβλέψιμη και διασκεδαστική, χωρίς να κουράζει στην καθημερινή χρήση. Για τους ίδιους λόγους, δεν είναι η πιο σπορ εμπειρία οδήγησης που θα βρείτε εκεί έξω, αλλά έτσι κι αλλιώς κανείς δεν αγοράζει τη Spider για τέτοια οδήγηση.

The post Ηλεκτροκίνητη Alfa Romeo Spider: στην πυρά ή στα ουράνια; (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα