CEO της BMW: οι ΜΕΚ έχουν μέλλον, μην τους πυροβολείτε ακόμα

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη στην οποία συμμετείχε το Reuters, ο Oliver Zipse τόνισε τoyw περιορισμένους φυσικούς πόρους που είναι διαθέσιμοι και χρειάζονται για την κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων: «Όταν αναφερόμαστε στην ώθηση των EV, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί ταυτόχρονα αυξάνουμε την εξάρτηση από πολύ λίγες χώρες», δήλωσε φωτογραφίζοντας την Κίνα. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα θέματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

«Αν κάποιος δεν μπορεί να αγοράσει

ένα EV για κάποιο λόγο αλλά χρειάζεται αυτοκίνητο, θα προτιμούσατε να του προτείνετε να συνεχίσει να οδηγεί το παλιό του αυτοκίνητο για πάντα; Εάν δεν πουλάτε πια κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα το κάνει κάποιος άλλος», συνέχισε, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη, καθώς πολλοί πελάτες δεν είναι πρόθυμοι (ή δεν μπορούν) να στραφούν σε EV.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Zipse κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Πριν από περίπου δυόμιση μήνες, μας είχε απασχολήσει ξανά αναφέροντας: «Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης αποτελούν με διαφορά το μεγαλύτερο μερίδιο των πωλήσεων. Τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Ευρώπη και παγκοσμίως», είπε. «Πριν απλά τελειώσουμε με την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης μέσα σε οκτώ ή δέκα χρόνια, πρέπει να ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε. Ως εκ τούτου, προειδοποιούμε ώστε να μην γίνει η μετάβαση απότομα χωρίς να προλάβουν οι αγορές να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Θα ήταν επιβλαβές να εγκαταλείψουμε έτσι απλά μια τεχνολογία στην οποία έχουμε μια θέση στην παγκόσμια αγορά χωρίς να υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος. Δεν νομίζω ότι αυτό θα βοηθούσε το κλίμα ή οποιονδήποτε άλλο». Διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο.

The post CEO της BMW: οι ΜΕΚ έχουν μέλλον, μην τους πυροβολείτε ακόμα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα